реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Батьківщина" визначилася: таки розкольники!

31 березня під час чергової сесії Чернігівської міської ради у залі засідань було оголошено про створення нової фракції «Опора Сіверщини». До складу фракції увійшли депутати Олександр Мельник , Олександр Дяченко, Олександр Тарасовець, Олександр Ткаченко, Сергій Масленіков. Всі вони були висунуті ВО «Батьківщина» і раніше входили до складу фракції «Батьківщина».

Створення нової фракції стало наслідком цілеспрямованої роботи представників влади на розкол фракції «Батьківщина».

Коротка передісторія. На попередній сесії Чернігівської міської ради була утворена ситуативна більшість, де кістяк складала фракція «Батьківщина». Саме ВО «Батьківщина» завжди стояла на захисті інтересів жителів Чернігова і не допускала голосування, які передбачали не вигоду місту, а вигоду особам, чи організаціям наближеним до влади. Саме ця ситуативна більшість ухвалювала рішення, які не подобались представникам влади і міському голові Олександру Соколову.

І влада відреагувала на цю ситуацію. Замість того, щоб працювати в інтересах міста, почала працювати над тим як розколоти фракцію ВО «Батьківщина», тим самим продемонструвавши, що свої особисті інтереси їй важливіші. Відповідно почав чинитися тиск на депутатів від ВО «Батьківщина». Особливо це стосувалося тих, хто працює в державних установах чи є підприємцем. Підсумком цього і стало те, що утворилася нова фракція.

Варто зазначити, що більшість з цих депутатів пройшли по мажоритарних округах. Отож, можна сказати, що закладений владою і «Партією регіонів» механізм виборів по мажоритарним округам дозволяє не тільки фальсифікувати вибори, а й маніпулювати самими депутатами, що фактично знищує інститут представництва депутатами людей, які обрали цього депутата.

Незважаючи на це партійна організація ВО «Батьківщина» і її фракція так само працюватиме в інтересах міста і виправдовуватиме довіру виборців.

Сергій СЕМЕНЕНКО




Теги:О.Соколов, Батьківщина, мажоритарні вибори, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar