реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Артисти філармонійного центру концертували на Миколаївському ярмарку

За участю Академічного народного хору (художній керівник та головний диригент, заслужений діяч мистецтв України Володимир Коцур) та концертних виконавців Чернігівського обласного філармонійного центру 28 липня 2018 року у селищі Короп відгомонів знаний на всю Чернігівщину Миколаївський ярмарок.

В новітні часи ярмарок проходив вже вшістнадцяте, хоча своїми традиціями він сягає в ХІХ століття. А передісторія цього свята така.

1848 рік. Короп безжально косила холера. Сподіватися можна було тільки на диво. І тоді з Рихлівського монастиря була принесена чудотворна ікона Святителя Миколая. Священики із парафіянами хресною ходою пронесли її навколо міста, і таке диво відбулося − епідемія припинилася. У пам’ять про це чудо і з’явився в Коропі Миколаїв день, що став ярмарковим. Традиція ярмаркувати проіснувала в Коропі фактично до кінця 20-х років минулого століття, аж поки її не перервали більшовики. І лише у 2001 році, вже за часів незалежної України, її знову було поновлено.

Нинішні організатори Миколаївського ярмарку не лише дбайливо ставляться до збереження давніх традицій, але й намагаються їх примножити. Акцент під час проведення цьогорічного свята коропська громада вирішила зробити на національних традиціях, а особливо − місцевих. Тож їм було відведене чільне місце і в традиційному проходженні громад ярмарковою площею, і в облаштуванні куренів, і в костюмах та святковій кухні.

Більш докладно про ярмарок можна прочитати на офіційній сторінці Коропської селищної ради.
Прес-центр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм



Теги:Короп, Миколаївський ярмарок, Чернігівська філармонія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar