реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Арсеній вам дякує...

Початок шляху змін
Арсеній Яценюк дякує всім, хто підтримав його на виборах 17 січня. Лідер «Фронту змін» заявив, що результати голосування для нього і для країни – це лише початок шляху змін. Він закликав людей не втрачати віри у велике майбутнє України і підтвердив, що не збирається обмінювати довіру своїх прихильників на посади за президентства як Тимошенко, так і Януковича. Натомість Яценюк будуватиме свою партію і перемагатиме на чергових місцевих і позачергових парламентських виборах, які, ймовірно, відбудуться за будь-якої політичної погоди в країні.

Війна на знищення не вдалася
Безумовно, зізнається Яценюк, цей перший самостійний політичний крок – президентська кампанія 2009-2010 років – міг бути й кращим. Але політик нагадує, що з ним воювали штаби Тимошенко і Януковича цілих 8 місяців. Зокрема, за словами експертів, дві третини так званого «чорного піару» було спрямовано саме проти нього:

- У них було одне завдання - зробити результат Яценюка рівним нулю. Бо Яценюк не продався ні Тимошенко, ні Януковичу, ні олігархам.

Відомий соціолог Ірина Бекешкіна таким чином оцінює «чорну» кампанію проти лідера «Фронту змін»: «Яценюка просто знищували, коли була лише перспектива, що він може зайняти друге місце».

Серед найбільш одіозних прийомів проти політика - брехливі звинувачення, що він начебто маріонетка олігархів, що він не українець, а «знаменитий єврей», що він начебто американський, а згодом і російський ставленик. Все це виявилося неправдою. Негативно на результат перегонів вплинули й фальшиві соціологічні дослідження, метою яких було показати, що Яценюк постійно втрачає рейтинг. Водночас на цей період лідера «Фронту змін» заблокували провідні телеканали, а його тези про сильну державу, модернізацію і об'єднання країни взяв на озброєння інший «молодий та перспективний» кандидат, який в результаті масованої рекламної кампанії отримав кращий результат.

Я вас не зраджу. Все тільки починається!

Лідер «Фронту змін» дотримав свого слова перед виборцями про те, що не обмінюватиме свій результат на посаду у виконавчій владі. Одразу після оголошення екзит-полів він підтвердив, що не підтримуватиме ні Тимошенко, ні Януковича у другому турі і прийшов у політику для того, аби з неї пішли вони обоє:

- Я можу з повною впевненістю сказати, що люди, які проголосували за мене, не віддадуть свої голоси ні одній, ні другому. Тому що вони віддадуть на майбутніх місцевих, парламентських і президентських виборах свій голос за Яценюка.

Таке рішення свого лідера підтримала і рада політичної партії «Фронт змін» на своєму засіданні 20 січня. Голови обласних організацій в один голос заявили:

- Ми не зрадимо наших виборців, які проголосували за зміни, і не закликатимемо їх вибирати між одним і другим злом.

Політик знову нагадав, що ставить для себе за мету не отримання посади, а що його місія - зробити Україну сильною суверенною державою, аби вона відбулася і про це було написано в підручниках світової історії:

- Це справа всього мого життя.

Яценюк запевняє, що піде на вибори 7 лютого і поставить позначку в графі «Не підтримую жодного кандидата»:

- Крім цього, я знову об'їду Україну і закличу так вчинити всіх наших прихильників.

Також лідер «Фронту змін» звернувся до інших кандидатів у президенти, які уособлюють собою прагнення змін у країні:

- Якщо ви за зміни – не торгуйтеся. Не перетворюйтеся на політичний базар. Не виборюйте посади. Боріться за Україну, за її майбутнє.

Політик закликав їх не йти на жодні політичні змови і так само звернутися до тих мільйонів українців, які їх підтримали не просто як персоналії, а які прагнуть якісно іншого життя, які хочуть жити в новій країні.

Команда Яценюка - партія державників

Тепер головним пріоритетом своєї політичної діяльності Яценюк вважає розбудову партії «Фронт змін». За 10 місяців йому вдалося створити нову політичну команду на основі громадської організації.

Політик наголошує, що це і є його команда, в якій немає жодного обличчя з числа тих, хто ось уже 18 років «сидить у телевізорі». Арсеній Яценюк пояснює, що його партія будується на нових ідеологічних засадах:

- Ми партія державників. Наша ідеологія – створення української держави, оскільки поки що Україна – це країна, в якої є територія, гімн, герб, прапор, населення, президент і прем'єр. Але ми наразі не відбулися як держава. Тому наша ідеологія – державницька.

Регіональні та місцеві партійні осередки «Фронту змін» створюються на базі громадської організації «Фронт змін», що діє в 680 населених пунктах. Зараз завершується створення мережі парторганізацій у районах і містах обласного підпорядкування. Нині партійці активно формують програми розвитку своїх територіальних громад у різних сферах: виробничій, екологічній, комунальній, культурній, освітній і медичній.

Знаковим є те, що членом партії можна стати лише після проходження навчання у партійній «Школі влади», що готує кадри для органів державної влади та місцевого самоврядування. Її учасники не просто слухають лекції, але й мають написати і захистити конкретний проект з розвитку своєї місцевості.

На сьогодні є близько 33 тисяч кандидатів у члени партії. З них 10 тисяч вже навчаються у «Школі влади». До того ж, зареєстровано ще близько 200 тисяч прихильників «Фронту змін». Таким чином, уперше в сучасній Україні партія твориться знизу громадськими активістами, а не зверху олігархічними групами.




Теги:Бекешкіна, школа керівників, вибори 7 лютого, Арсеній Яценюк, Фронт змін


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Думпаю що Обушного не потрібно навчати, у його за плечами пять партій і тисячі зраджених партійців, останні з Нашої Украіни. Обушний поверни зарплату що присвоїв і виплати працівникам виконкомів , та сплати в пенсійний фонд.
avatar
2
А хто такий цей Обушний, що на нього ахмеди поганки женуть?
avatar
3
Яценюк - реально гарний хлопець. Я за нього голосував. Жаль, що він не пройшов:(
avatar