реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Арсеній Яценюк: «Реформи – це не підвищення цін, а зниження вартості газу»

Влада повинна відновити економіку, а не підвищувати тарифи для населення і брати кредити, щоб латати дірки в держбюджеті. Про це лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк заявив в ефірі програми «Час» на «5 каналі» 22 березня.
Політик підкреслив, що в уряду повинен бути план відновлення економіки. Проте перші його кроки довели, що такого плану немає: «Усю передвиборчу кампанію вони говорили про реформи, а це, виявляється, якийсь міф».
За словами політика, всі розмови про реформи уряд звів до необхідності підвищення цін на газ та розпродажу того, що залишилося в державній власності: «Віце-прем’єр Тігіпко заявив, що треба підвищувати тарифи на газ. Але, нагадую, реформи – це не підвищення цін. Реформи – це зниження ціни на газ і при цьому не здача ГТС через створення газотранспортного консорціуму. Реформа – це не продаж залишків державного майна. Адже це робив попередній уряд і за це був жорстко критикований».
Також Арсеній Яценюк переконаний, що нові кредити від МВФ у розмірі 5 млрд грн, які просить уряд, знову підуть у пісок – на покриття дефіциту бюджету. На його думку, зовнішні кредити Україні потрібні, але вони мають іти на створення нових робочих місць, розвиток інфраструктури, будівництво заводів, тобто на відновлення розвитку економіки.
«Зараз усі реформи уряду звелися до наступного: будемо піднімати на все ціни, скорочувати всі бюджетні видатки, займатися так званою монетизацією пільг, розпродамо все державне майно. Це не реформи! — наголошує лідер «Фронту змін». — Моя порада Януковичу і Азарову: не прикривайтеся словом «реформа». Скажіть чітко, що ви хочете зробити в країні. Якщо не знаєте, що робити, то вийдіть і скажіть, що не знаєте».
Політик нагадав, що системний підхід до проведення першочергових реформ в економіці він виклав у своєму відкритому листі до Президента. Нині цей підхід буде покладено в основу діяльності опозиційного уряду, склад якого Арсеній Яценюк оголосить наприкінці місяця.
За словами полытика, його уряд-2012 складатиметься з людей нової якості: «Завдання для мене – сформувати нову якісну команду. Необхідно з самих низів підняти нову якість фахових управлінців. Подивіться на склад нинішнього уряду – це ж позаминуле століття».
Політик переконаний, що формувати опозиційний уряд тільки на засадах парламентської опозиції, як це робить БЮТ, – безвідповідально перед народом і країною, оскільки сьогодні 93% українців не довіряють Верховній Раді. Втім, такий народний опозиційний уряд має спиратися не тільки на суспільство, а й мати своє представництво в парламенті. «Тому частина уряду буде сформована з числа тих народних депутатів, які мають і фах, і бажання, і час, і наснагу».
Сергій МИХАСЬ



Теги:Яценюк, Янукович. Азаров, Фронт змін


Читайте також



Коментарі (0)
avatar