реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Арсеній Яценюк пропонує на третину зменшити комунальні тарифи для населення.

Лідер «Фронту Змін» переконаний, що знижка на природний газ, отримана в результаті харківських домовленостей президентів Януковича і Медведєва, має діяти не тільки для крупного вітчизняного бізнесу, а для всіх українців. Про це він заявив минулої п’ятниці в ефірі «Шустер live».
Як відомо, ця знижка для України діятиме впродовж 10 років. Вона еквівалентна 320 млрд гривень або 40 млрд доларів США.

- Саме тому я зареєстрував у парламенті відповідний проект постанови Верховної Ради під номером 6423, аби зобов’язати Кабінет міністрів уже з 1 липня зменшити ціни і тарифи для населення: на житлово-комунальні послуги, побутовий газ, електроенергію і проїзд у громадському транспорті, - зазначив політик.

За словами Арсенія Яценюка, чинний уряд має реальну фінансову можливість це зробити. Політик зазначає, що прийняття такої парламентської постанови дасть можливість підняти рівень матеріального забезпечення громадян України.

- Це буде соціально справедливо, - переконаний Арсеній Яценюк. – Влада на всю країну заявила про те, що Росія на 30% зменшила ціну на газ для України. Тому реальним підтвердженням того, що ці контракти дійсно вигідні всій Україні, буде зниження ціни на газ для населення. Тому що все в Україні має робитися для людей, а не тільки для людей Партії регіонів.

При цьому політик зазначив, що Україні необхідно впроваджувати енергозберігаючі технології, щоб зменшити споживання газу. Тоді нашій державі буде легко говорити з російськими партнерами, які сьогодні начебто роблять нас щасливими за наші ж гроші.

- Україна дотувала і досі дотує транзит російського газу в Європу. Ті гроші, які ми отримуємо за транзит, – це вдвічі менше, ніж ставки на транзит у країнах ЄС, - наголосив Арсеній Яценюк. - Нам цієї суми вистачає лише на покриття собівартості транзиту.

За словами лідера «Фронту Змін», коли росіяни говорять про спільні інтереси в газовій сфері, то вони дійсно мають бути спільними й чітко визначеними, а не ґрунтуватися лише на бажанні поставити під контроль «Газпрому» українську трубу.

- До речі, наша труба навіть в дещо кращому стані, ніж російська. Ми з нею і самі впораємося. Але якщо ви так хочете мати доступ до неї, то дайте нам доступ до ваших газових родовищ. Тоді залучаємо європейських партнерів і разом будемо заробляти на продажу газу кінцевим споживачам, - підсумував Арсеній Яценюк, підкресливши, що це і є справжні партнерські відносини.




Теги:газ, знижка, Яценюк, Шустер, Фронт змін, Партія Регіонів


Читайте також



Коментарі (0)
avatar