реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Аргентина відмовилася вступати у БРІКС

Новий президент Аргентини Хав'єр Мілей відмовився від запланованого вступу країни до БРІКС.

У листі до очільників Бразилії, Московії, Індії, Китаю та Південної Африки пан Мілей сказав, що рішення, прийняті попереднім урядом, були переглянуті.

Країни БРІКС часто розглядають як противагу західному світу.Аргентину мали прицняти 1 січня разом із Єгиптом, Іраном, Ефіопією, Саудівською Аравією та Об’єднаними Арабськими Еміратами.

Мілей, популістський правий аутсайдер, змінив лівого пероніста Альберто Фернандеса, погляди якого були більш узгоджені з поглядами існуючих членів блоку.
Аргентина бореться зі стрімкою інфляцією, коли ціни зросли приблизно на 150% за останній рік.
Це в мирній країні.

Вона також бореться з низькими запасами готівки та високим державним боргом, а 40% населення живе за межею бідності.Це в мирній країні.

Адміністрація пана Мілея вже девальвувала національну валюту більш ніж на 50%, оскільки його плани щодо економічної шокової терапії починають набувати чинності.Це в мирній країні.

Ззовні члени БРІКС Бразилія та Китай є двома найбільшими торговельними партнерами Аргентини, але США не відстають, тому важливо зберігати хороші робочі відносини з усіма трьома.

І як людина, яка роздумувала про заміну аргентинського песо на долар США, пан Мілей демонструє ознаки того, що в майбутньому більше налаштований на Вашингтон, ніж на Пекін.

Андрій БОРОДАВКО



Теги:Андрій Бородавко, Україна - Аргентина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar