реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Арешти в Москві

Поліцейські затримали на опозиційній акції в Москві понад 400 осіб, повідомляє московський главк МВС.
"За уточненими даними, за протиправні дії, непокору співробітникам поліції і організацію провокацій у районі Болотної площі затримано більше 400 осіб. Крім того, в районі станції метро Театральна затримано близько 40 націоналістів, які намагалися влаштувати бійку в метро і провокації відносно співробітників поліції" , - наголошується в повідомленні.

За даними відомства, всі затримані доставлені у відділ поліції для прийняття рішення про притягнення їх до відповідальності.

У неділю о 16:00 (15:00 за київським часом) від Калузької площі стартував Марш мільйонів. Учасники акції повинні були пройти по вулиці Велика Якиманка до Болотної площі і там провести мітинг. Однак частина учасників ходи звернула з маршруту і спробували прорвати поліцейське оточення і пройти в бік Кремля. В ході акції були затримані Сергій Удальцов, Олексій Навальний і Борис Нємцов.

За даними московського ГУМВС РФ, в ході провокаційних дій деяких учасників постраждали близько 20 співробітників поліції. Троє з них госпіталізовані з колото-різаними ранами і серйозними забоями. "У поліцейських, які постраждали під час акції опозиції на Болотній площі в Москві, колото-різані рани й серйозні удари", - повідомив представник прес-центру МВС Росії.

Також в МВС РФ зазначають, що організатори Маршу мільйонів, який відбувся 6 травня в Москві, перевищили погоджену кількість учасників, замість 5000 в акції взяли участь 8000 чоловік.

"Організатори перевищили заявлену ​​кількість людей - в акції взяли участь близько 8000 осіб", - говорять у повідомленні.

Протоколи за непокору поліції склали на Удальцова і Навального

На опозиціонера Олексія Навального і координатора Лівого фронту Сергія Удальцова, затриманих в неділю в Москві під час Маршу мільйонів, в ОМВД Якиманка склали протоколи за непокору поліції, повідомив агентству РАПСІ в неділю адвокат Навального Вадим Кобзєв.

"Навальний нібито закликав присутніх до активної непокори поліції і органам влади. До нього підійшли двоє, сказали пройти для складання протоколу, але він нібито продовжив заклики. Нічого подібного не було, і все це у нас зафіксовано на відео." - сказав Кобзєв. Він додав, що на Навального і Удальцова вже складені протоколи за статтею 19,3 КпАП. За його словами, затриманих скоро повезуть у відділок для розгляду матеріалів.

Коресопондент



Теги:москва, режим Путіна, арешти


Читайте також



Коментарі (0)
avatar