реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Арешт спритного хакера

В аеропорту Делі (Індія) місцева поліція затримала 28-річного українця Сергія Сторчака за підозрою в шахрайських операціях з платіжними картками американських громадян.
За даними американської сторони, Сергій Сторчак спільно з 10 хакерами (ще не відомо, чи були в цій групі інші українці) незаконно підключався до бездротових мереж американських магазинів. Спритники переписували дані кредитних і дебетових карток, потім успішно їх копіювали і знімали з карток американців великі суми грошей.
Хлопця тривалий час розшукував по всьому світу Інтерпол. Сторчак був затриманий в той час, коли разом з групою друзів збирався вилетіти в Україні після відпочинку на Гоа.

Це сталося 9 травня. Друзі хакера полетіли додому. А він знаходиться в поліції. «Ми намагаємося з’ясувати всі обставини інциденту, щоб правоохоронці в жодному разі не порушили права українця. Але факт є факт - його дійсно шукав Інтерпол», - розповів перший секретар посольства України в Індії Олексій Муравйов.

У ФБР вже назвали приблизну суму, яку встиг привласнити хакер разом з «колегами»: близько 40 млн. дол. Не виключено, що американці вимагатимуть екстрадиції українця, щоб розглянути справу і судити його вже в США.

За повідомленням «Комсомольская правда в Украине" та "Дело"




Теги:Інтерпол, ФБР, Хакер


Читайте також



Коментарі (0)
avatar