реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Учасника війни з Росією затримали в Польщі

У Києві під польським посольством влаштували акцію на підтримку затриманого в Польщі за запитом Росії співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, активіста та добровольця Ігоря Мазура з позивним «Тополя».
Про це повідомляє кореспондентка hromadske.

Учасники акції вимагають від польських правоохоронців відпустити Мазура якомога швидше.

Водночас, мітингувальники закликали не ображати посольство і кажуть, що прийшли проінформувати поляків, що вони затримали невинного і цим підіграли РФ.

«Ми прийшли на підтримку Ігоря Мазура. Ми сподіваємося, що польські правоохоронці зробили помилку і не розуміють до чого вдалися. Бо окрім, як сприянням російським спецслужбам це назвати не можна. Сподіваємося, що хтось з посольства зараз приїде в дасть коментар розлогий», — заявив учасник акції Богдан Ходаковський.

«Подія кричуща бо Мазур це не пусте місце, це символ України. Події систематично повторювані. Росія використовує вразливості системи Інтерпол. Дивно, що це сталося саме в Польщі. 7-го, два дні тому тут був прийом колишніх бранців. Вони розповідали як вони сиділи і ось через 2 дні вирішують поповнити путінський обмінний фонд», — заявив Михайло Агафонов, біженець з Росії.

Нагадаємо, у Польщі, на прикордонному пункті Дорогуск, за запитом РФ затримали співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Ігоря Мазура. Він був учасником бойових дій на Донбасі.

Віцеспікерка Сейму Польщі Малґожата Ґошєвська запевнила, що затримання співробітника секретаріату Уповноваженої Верховної Ради з прав людини, активіста та добровольця Ігоря Мазура з позивним «Тополя» в Польщі є «виключно технічним» кроком і гарантує невинність затриманого.
Про це йдеться у заяві Ґошєвської, оприлюдненій у Facebook.

«Відважний громадянський активіст і ветеран війни на Донбасі, Грузії та Чечні став жертвою дій східних сусідів. Він був внесений російськими службами до реєстру затримань Інтерполу. Це — наочний приклад використання Кремлем інститутів міжнародного права для політичної помсти. Ми не можемо піддатися на провокацію. Ми не можемо бути акторами російського сценарію», — написала вона.

За словами віцеспікерки, польські правоохоронці затримали «особу, яка фігурує в реєстрі», для з’ясування ситуації.

«Я запевняю вас, що дорога до Росії не є відкритою. Польська влада та суди ретельно розслідуватимуть цю справу, а я, зі свого боку, допомагаю і гарантую невинність Ігоря Мазура щодо російських звинувачень», — додала Ґошєвська."Громадське"



Теги:УНА - УНСО, гібридна війна, Ігор Мазур, Україна - Польща, Інтерпол


Читайте також



Коментарі (0)
avatar