реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Антіохійський фронт московського обрядославія

Неочікувано для Москви відкрився новий фронт (чому фрнт? та вони все воюють!) релігійного протистояння - на ініційовану ними "всеправославну зустріч" в Йорданії не їде вірний сателіт московської церкви - церква Антіохійська (читай - Сирійська). Вот тє на - як кажуть на Москві.

А шо ж такоє? Виявляється, "Антіохійська церква не поїде в Амман, щоб уникнути всього, що збільшує розрив" - це з офіційного її комюніке.

Є й інші причини. Так Антіохійський патріархат зараз перебуває в ...нелюбові з Єрусалимським патріархатом через одну-єдину парафію десь у Бахрейні чи в Кувейті. А офіційним припрошувачем на промосковську зустріч виступив саме Єрусалимський патріарх Феофіл II. Братня любов так і пре :)

Антіохійський патріархат - один з найдревніших, але його, на відміну від константинопольського, олександрійського та єрусалимського, очолює не грек, а араб.

Нагадаю:темою зустрічі, що планувалась як антиконстантинопольська зустріч глав церков, була українська автокефалія. Але ж, як в'їдливо зауважив вселенський патріарх Варфоломій I, " а київського митрополита Епіфанія ви запросили?". Отож бо воно все й валиться...

Василь ЧЕПУРНИЙ

На фото: антіохійський патріарх Іоанн Х (Юхан аль- Язіджі).



Теги:Василь Чепурний, Томос, антіохійська церква, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Господь есть начальник церкви.Институт человеческой патрирхии давно уже пора отменить.В Украине где сейчас идёт тотальная бэндэризация осуществляется давление на церкви где идёт служение на родном древнеславянском языке и наоборот поощряются те церкви где идёт служение на польском суржике топ то на украинскои мови. Корень генетического разногласия родом из тех времён когда территория Украины была окупирована ляхами.
avatar
2
Смысл жизни Василя Чепурного состоит в том, чтобы "радовать" нас новостями, что в России не всё так хорошо! Даже если ему придётся умирать с голоду, он умрёт с улыбкой на лице, зная, что у россиян есть какие-то проблемы! Украина на грани развала, а Василь всё строчит о ненавистной ему России! Дай Бог тебе здоровья, Журналист с Большой буквы, без твоих "талантливых" статей на непонятные тебе же темы нам было бы скучно жить!
avatar