реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Антимонопольний комітет контролює ціни на хліб

Після публікації на сторінках "Сіверщини" матеріалу про подорожчання хліба, ми отримали листа від Чернігівського відділення Анитмонопольного комітету України.

Антимонопольний комітет не лишив осторонь ситуацію з подорожчанням хлібу. Чернігівське обласне відділення Антимонопольного комітету України надало обов’язкові для розгляду рекомендації найбільшим хлібопекарським підприємствам та розглянуло справи проти молокопереробних підприємств області.

З метою запобігання порушенням конкуренційного законодавства на ринку оптової реалізації хліба та хлібобулочних виробів відділення надало обов’язкові для розгляду рекомендації найбільшим хлібопекарським підприємствам області —
ПАТ «Чернігівській хлібокомбінат», ПАТ «Ніжинський хліб», ПрАТ «Прилуцький хлібозавод» – не допускати необґрутованого підвищення оптово-відпускних цін.

Про результати розгляду рекомендацій суб’єкти господарювання повинні повідомити територіальному відділенню в десятиденний термін від дня їх отримання. Рекомендації надано після проведеного органами АМКУ аналізу регіональних ринків хліба та хлібобулочних виробів. Результати аналізу свідчать про зростання цін на хліб в окремих регіонах за рахунок збільшення суб’єктами господарювання, які діють на зазначених ринках, усіх статей витрат без належного обґрунтування та підстав, зокрема витрат із придбання олії, солі, дріжджів, борошна, палива, електричної енергії та інших.

Також адміністративною колегією територіального відділення розглянуто справи проти ПАТ «Чернігівський молокозавод», ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», ПП «Консалтингова фірма «Прометей» в особі філії «Менський сир», ТОВ «Полісся-молоко», ТОВ «Лосинівський маслосирзавод», ПрАТ «Городнянський маслозавод», які застосовували різні ціни до рівнозначних угод при закупівлі молока для промислової переробки. Загальна сума накладених штрафних санкцій становить 50,5 тис. грн.

Про це повідомила прес-служба Чернігівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.



Теги:хліб, ціни, Антимонопольний комітет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar