Англійський торт
Вікторіанський бісквітний торт має дуже давню історію. Це був один з найулюбленіших десертів королеви Вікторії, яка правила в Англії з 1837 по 1901р.
Під час її правління, країна зазнала багатьох змін.
Вона перша з британських монархів, яка поїхала поїздом, та перша насолоджувалася тістечками з додатком харчової соди та розпушувача для тіста, які винайшли в першій половині XIX століття. Цей винахід зробив тісто легким і пухким. До того часу, як до Вікторіанського бісквіту почали додавати харчову соду, тісто дуже довго вимішували. Саме розпушувач зробив англійський торт “Вікторіанський бутерброд” унікальним на той час. Торт складався з двох частин і був перемазаний малиновим джемом, хоча, у виборі джему кондитери мали право вибору.
ІНГРЕДІЄНТИ
225г масла
225г цукру
225г муки
4 яйця
2ч.л. порошку до печива
20г покраяних міґдалів
цедра цитрини
гоґодзова мармоляда* (або будь-яка інша)
ПРИГОТУВАННЯ
Втерти масло з цукром.
Всипати муку і порошок до печива.
Додати яйця, цедру і горіхи. Добре перемішати.
Випекти два коржі в розігрітій до 160° рурі 20хвилин.
Коли вистигнуть перемазати мармолядою.
Верх торта можна помазати цитриновою поливою
ІНГРЕДІЄНТИ
100г цукру
100мл цитринового соку*
ПРИГОТУВАННЯ
Змішати цитриновий сік з цукром.
Кип’ятити на маленькому вогні, помішуючи, 10 хвилин.
Ігор КОЗЛОВСЬКИЙ
Під час її правління, країна зазнала багатьох змін.
Вона перша з британських монархів, яка поїхала поїздом, та перша насолоджувалася тістечками з додатком харчової соди та розпушувача для тіста, які винайшли в першій половині XIX століття. Цей винахід зробив тісто легким і пухким. До того часу, як до Вікторіанського бісквіту почали додавати харчову соду, тісто дуже довго вимішували. Саме розпушувач зробив англійський торт “Вікторіанський бутерброд” унікальним на той час. Торт складався з двох частин і був перемазаний малиновим джемом, хоча, у виборі джему кондитери мали право вибору.
ІНГРЕДІЄНТИ
225г масла
225г цукру
225г муки
4 яйця
2ч.л. порошку до печива
20г покраяних міґдалів
цедра цитрини
гоґодзова мармоляда* (або будь-яка інша)
ПРИГОТУВАННЯ
Втерти масло з цукром.
Всипати муку і порошок до печива.
Додати яйця, цедру і горіхи. Добре перемішати.
Випекти два коржі в розігрітій до 160° рурі 20хвилин.
Коли вистигнуть перемазати мармолядою.
Верх торта можна помазати цитриновою поливою
ІНГРЕДІЄНТИ
100г цукру
100мл цитринового соку*
ПРИГОТУВАННЯ
Змішати цитриновий сік з цукром.
Кип’ятити на маленькому вогні, помішуючи, 10 хвилин.
Ігор КОЗЛОВСЬКИЙ
Читайте також |
Коментарі (0) |