реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Андрій Кокотюха: мову просрали, бо нема опозиції

Відомий письменник, наш земляк із Ніжина Андрій Кокотюха різко висловився на сайті "Буквоїд" таким чином:

-- Так звана опозиція довела свою недієздатність, тому повинна повестися чесно: просто здати мандати і сказати так званому парламенту «давайдосвидания».

Публічні голодування та красиві заяви в стилі «ми будемо боротися» чи «мову не знищиш» з нинішньою тупою малограмотною владою не проканає. У них на кожен логічний аргумент є нова бейсбольна бита.

Шахтарі голодували й бастували, дай Боже пам`яті, в 1990-х років зо п`ять, і де вони тепер? Сидять у своїх копанках, як сиділи.

Візьму на себе сміливість сказати: ті, хто нині опозиція, колись були реальною владою і ні хріна не зробили для культури, провалили гуманітарну політику, в тому числі - не забезпечили залізний захист державної мови в державі та її активне функціонування, застосування і розвиток.

Мову нині просрали з тієї самої причини, з якої сидять Тимошенко, Луценко та інші. Образно кажучи - не підстелили соломки, бо не думали на кілька кроків уперед. Не знали, що впадуть, не прийняли законів, зокрема, мовних, котрі не мають зворотної дії. Тепер на кого й повинні нарікати, так на себе.

Повторюю: нинішня опозиція колись була владою. Вона нічого не зробила. Тепер через це в лайні.



Теги:українська мова, Андрій Кокотюха, опозиція


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Десять разів правий пан Андрій. Опозиції, як визначально протилежної політичної сили у пику антиукраїнським силам наразі у парламенті нема. Просто є окремі люди, які в силу різних причин наділені певними амбіційними якостями від прирроди, а тому, інколи, здаються доволі категоричними та радикальними. Однак то лише зовнішня омана. Системної проукраїнської сили, здатної стояти на варті українства , використовуючи комплексну практику охорони духовного кордону від нечистої-нема.
Ось тому сьогодні остаточно має розвіятися , коли ще й існувала, віра та сподівання на якісь можливі потуги тих, хто "тер штани" у парламенті бува навіть десятиліттями.
Народ має зробити здвиг до переваги у своєму виборі націонал-патріотичним достойникам. Адже краще мати у Верховній Раді ту постійну напругу часів Вячеслава Чорновола, ніж споглядати на ту ганьбу бездарного злиття в унітаз , та ще й так безсоромно, базових українських підмурків.
avatar
2
Іншої опозиції нема. Якщо нищити ганьбою те, що є, то у майбутьмому парламенті не буде і такої опозиції, яка є сьогодні.
avatar