реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Амманський оман

Оман чи обман - все рівно...

Зустріч патріарха московського Кіріла Гундяєва (бо назвати це всеправославною нарадою неможливо) у столиці Хашимітського королівства завершилася. Промосковські глави церков висвітилися як на арені. Їх лишень троє: чеський Ростислав Ґонт, якого Москва й поставила у Празі, єрусалимський Феофіл III Яннопулос, який ініціював цю зустріч після розмови з Путіним (ізраїльтянин, якшо шо - мусить і грати по ізраїльських правилах) та сербський Іриней Гаврилович - рідний брат російських шовіністів. Та ще два спостерігачі були - від румунської церкви якийсь безбарвний архієрей та безподобно широкий Авель Поплавський із польської церкви (здається, білорус за національністю).

І що ж вони нарішали? Прийняли коммюніке, у якому визнали право першості Вселенського патріарха! Овва - Москва дає задній хід? Про Україну, звісно, говорили, але так, загально - аби шо сказать. Ні Томос під сумнів не поставили, ні українську автокефалію. Сильонок не хвата у ФСБ?

Щось там проблеяв Онуфрій Березовський - каже, українська філія РПЦ самостійна, але чому ж він тоді член синоду РПЦ, а не глава окремої церкви? Чому ж його не поставили у ряд церковних правителів? Ох і брехуни, ці колаборанти у рясах!

Говорили про грядущу автокефалію Македонської церкви (а за нею буде автокефалія і Чорногорської - і ці малі церкви не тільки поламають імперські амбіції сербів, але стануть вірними союзниками Варфоломія I та Києва православного).

...Власне, пустота, а не зустріч. Повна поразка московського обрядославія. Поразка ФСБ/ГРУ. А тут ще й турки у Сирії московитам насипали зовсім не канонічних мусульманських снарядів :) Овва, авва Кіріл!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Вселенський Патріарх, патріарх Кіріл, Томос, українська автокефалія, Амман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar