реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Амброзію і борщівник Сосновського подолати можна

Цю проблему розглядали на нараді в Чернігівській облдержадміністрації, адже ці дві культури, що викликають алергію, стали, на жаль, звичними в області - на узбіччях доріг, на забур'янених ділянках.

До того ж, скошування недостатньо, для подолання цих рослин треба їх виривати з корінням чи обробляти гербіцидами.

Як наголосив заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, в області Держпродспоживслужба розробила проект Програми боротьби з амброзією полинолистою. За дорученням голови ОДА, райдержадміністрації мають скласти та затвердити місцеві програми.

У регіоні проведено моніторинг 80 відсотків території, завдяки якому визначено ареали поширення небезпечних рослин. "Не потрібно чекати поки нас змусять на законодавчому рівні боротися з розповсюдженням небезпечної рослинності, адже насамперед страждають люди й саме вони можуть зупинити поширення популяцій адвентивних видів рослин", - зазначив Олександр Савченко. Він нагадав, що законодавчо упорядкування земельних ділянок покладено на їх власників, землекористувачів та орендарів. Ті, хто не знищує борщівник Сосновського, повинні нести адміністративну відповідальність, наголошували на нараді в ОДА.

За результатами наради доручено управлінню фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби та департаменту екології області сприяти внесенню борщівника Сосновського до переліку карантинних рослин. А також поставлено завдання Службі автомобільних доріг ініціювати розширення переліку послуг, щоб мати можливість після скошування бур'яну проводити обробку території гербіцидами.
"Голос України"



Теги:Чернігівська ОДА, борщівник Сосновського, амброзія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar