реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Алергія: з чого починати боротьбу?

Боротьбу з алергією, як і з більшістю хвороб, потрібно починати з очищення печінки та кишечника.
З метою профілактики весняного загострення хвороби щодня додавайте у страви висівки чи пластівці зародків пшениці, які добре чиститимуть кишечник і сприятимуть розвитку корисної мікрофлори в ньому.

Перед вживанням висівки краще змолоти на порошок і додавати в гарячі страви або обробити кислотою (полити яблучним, журавлиновим, лимонним чи будь-яким кислим соком або яблучним оцтом тощо). По-третє, візьміть собі за правило за один прийом їжі вживати не більше одного виду білка: або молочні продукти, або яйця, або рибу, або м’ясо, не поєднуючи їх між собою (салат типу олів’є алергікам протипоказаний через велику кількість білкових інгредієнтів, так само як і багато інших салатів). По-четверте, з метою посилення секреції шлункового соку використовуйте лікарські рослини.

Цьому сприяють гіркі трави, зокрема полин. Особливо корисним є травневий полин. Авіценна вважав найефективнішою цю рослину, зібрану до першої грози (тобто до цвітіння). З полину готують настій: літрову банку заповнити свіжою травою (не трамбуючи) і залити водою по вінця, поставити на 2—3 тижні в прохолодне місце. Приймати перед їдою по 1—2 краплі настою, розведеного в 50 мл води. Курс прийому — 3—4 тижні. До речі, прийом полину допоможе не лише зменшити прояви алергії, а й очистити організм від паразитів.
Сокогінні властивості має й безсмертник. Його вживають у вигляді настою: 3—4 дрібні квіточки цієї рослини залити 400 мл окропу, настояти, вживати по 50—70 мл перед їдою.

Поради щодо зміцнення здоров'я щотижня розміщує на своїх сторінках чернігівська обласна газета "Біла хата". Її можна передплатити з будь-якого місяця. Передплатний індекс 41338




Теги:полин, Біла хата, кишечник, весняна алергія, висівки, безсмертник


Читайте також



Коментарі (0)
avatar