реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Аксакали не пускають архієпископа від Кирила у свої храми

Старійшини карачаєво - балкарського народу та керівники громадських організацій Карачаєво - Черкесії і Кабардино- Балкарії виступили проти архієпископа П'ятигорського РПЦ Феофілакта Кур'янова.

Його звинувачують в організації богослужінь у древніх аланських храмах, які не належать єпархії російської православної церкви. Для їх захисту аксакали готові закликати добровольців. А оскільки Феофілакт возить за собою якихось казачков, то зіткнення будуть неминучі.

Також Феофілакта звинувачують у безтактності - він порівняв міфічного національного героя Уастирджи на триногому коні зі святим Георгієм Побідоносцем, що для аксакалів є замахом на святе.

Феофілакта вимагають забрати з Карачаєво - Черкесії. Про це акскали написали патріарху московському Кірілу Гундяєву. Якщо проігнорує - погрожують звернутися до Путіна і Вселенського патріарха Іарфоломія I.

Василь ЧЕПУРНИЙ (за повідомленням сайту "Портал- кредо").



Теги:Василь Чепурний, РПЦ, алани, Карачаєво - Черкесія


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Да пусть обращаются к анафемату Варфоломею, утвердившему раскол в Украине, чем он им поможет! Разве что и там, у этих "аксакалов", ещё один раскол учредить поможет!
avatar