реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Ахметов - це вам не Ді Капріо!

Позиція Ахметова просто вражає.

Він тільки в Маріуполі втратив два великих завода. Він контролює 35% української енергетики. Його фінансова зацікавленість в перемозі України найбільша в країні. ЗСУ боронять не тільки українську територію, а ще й заодно активи головного олігарха.

З його сторони було б адекватно підтримувати українську армію. Він мав би стати головним донором, головним меценатом. Він може не любити України, але в порятунок свого бізнесу логічно вкладати гроші. Прості люди останнє віддають, щоб допомогти збройним силам. А про внесок Ахметова майже нічого не чути. Американській актор Леонардо Ді Капріо більше грошей пожертвував Україні, ніж олігарх, який мільярди $ отримує з української економіки.

Позиція Ахметова полягає в тому, що він платить податки - і цього достатньо. Його хата з краю. Весь цивілізований світ допомагає Україні, всі українці роблять свій внесок, а головний вигодонабувач робить вигляд, що його це не стосується. Це начебто не його війна. Заводи його, мільярдні прибутки його, значна частина економіки належить йому, а боротись за його прибутки мають інші.

Ми всі йому щось винні - так він вважає. Інакше не можна пояснити відстороненість від війни найбагатшої людини України.

Активи російських компаній будуть націоналізовані. Це справедливо. Але хіба справедливо, що не будуть націоналізовані активи Ахметова, який роками робив все можливе для сприяння московським намірам? В окупацію України цей покидьок вклав набагато більше грошей, ніж зараз дає на захист. Він 20 років щедро фінансував проросійські політичні проекти, а зараз йому шкода грошей на ЗСУ.

Україна має перемогти не тільки зовнішнього ворога. Внутрішнього також треба знищити.

Галина КЛИМУК



Теги:Галина Климук, Ахметов, ЗСУ, олігархат, азовсталь


Читайте також



Коментарі (0)
avatar