реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Акція "Сіверщини": 18 тисяч конвертів для ліквідаторів

В минулому номері газети "Сіверщина" (передплата по всій Україні!) редакція після "круглого столу" у "Зеленому світі" оголосила соціальну акцію "Подаруй 18 тисяч конвертів для ліквідаторів аварії на ЧАЕС".

"В області проживає майже 9 тисяч ліквідаторів і для їх ефективного лікування необхідне обстеження кожні півроку, -- говорить завідуючий поліклінічним відділенням Центру радіаційного захисту населення, голова міської асоціації "Зелений світ" Іван Осадців. -- Приїхати в один день вони до нас не можуть, а ми обстежити їх -- теж. Тому, щоб призначити їм час обстеження, зрештою, і просто нагадати, що їх чекають -- потрібно кожному направити листа від нашого Центру".

Далі нескладні підрахунки показують, що на рік потрібно або 18 тисяч конвертів, або 44 тисячі гривень для їх придбання. На жаль, "проффесіонали" так докерувалися реформою в медицині, що в бюджеті Центру нема коштів на конверти.

"Ми часто чуємо як політики дарують лікарням дорогі апарати, -- говорить головний редактор "Сіверщини" Василь Чепурний. -- З одного боку це добре -- є можливість ефективно обстежитись. Але з іншого -- дуже часто ці апарати стають методом подорожчання лікування для пацієнтів".

Тому редакція "Сіверщини" звертається до багатих людей з проханням пожертвувати конверти чи кошти на їх придбання. Як не дивно, такий простий спосіб оздоровити ліквідаторів аварії на ЧАЕС може бути більш ефективним, ніж дорогі апарати, до яких часто-густо просто не доїде чорнобилець.

"Сіверщина" буде інформувати про перебіг акції. Включайтеся! Наступний етап акції -- публічне звернення до багатих людей з інформацією про їх відповідь.



Теги:оздоровлення чорнобильців, ліквідатори, аварія на ЧАЕС, Центра радіаційного захситу населен, Іван Осадців


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
ну вот объясните мне, как оппозиция могла пропустить эту антинародную реформу? ладно регионалы, им ведь дела нет до людей, они, вообще, с радостью все льготы отменили бы, лишь бы сэкономить! вот уже и Королевская о сокращении неадресных льгот чернобыльцам заговорила: "Есть доплаты по 1,2,3 гривны в месяц. Вопрос, а нужны ли такие доплаты." а еще в марте сочувствовала детям войны, ветеранам, чернобыльцам, что у них льгот нет, а у депутатов есть и выплачиваются регулярно и без задержек! и предложила их сократить, денег ведь нет! а на деле оказалось все на оборот, заберут у чернобыльцев, отдадут "бедным" депутатам! лучше бы эти средства на те же конверты направили! грош цена такой власти и оппозиции, а вернее, нам цена - копейка, при таком правительстве!
avatar
2
Пане Василю!
Ви не вказали ні адреси, ні рахунку.
avatar