реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Агітаційний велопробіг Чернігів-Седнів

10 липня члени Чернігівського осередку МГО «Сокіл» , за підтримки Чернігівської міської організації ВО «Свобода»провели агітаційний велопробіг за маршрутом Чернігів-Седнів-Чернігів.
У містечку Седнів (літописний Сновськ) хлопці перш за все взялись до прибирання могили вояків УНР, що загинули в січні 1919р. в битві з богунівським полком на чолі зі Щорсом. Опісля службу Божу відправив настоятель Георгіївської церкви (УПЦ КП) отець Володимир.

Далі сокільці мали чудову екскурсію містом, яку провів для них місцевий краєзнавець Ервін Міден, розказавши історію містечка з часів Київської Русі і до сьогодення, оповівши місцеві легенди і перекази. Відвідали пам'ятки історії та архітектури, державний історико-культурний заповідник «Садиба Лизогубів».

Після цього на місцевому пляжі, на живописному березі річки Снов, якою свого часу милувався Шевченко, під враженням від якої Глібов написав «Стоїть гора високая»: варили справжній козацький куліш, до якого запросили всіх небайдужих.

«Наш велопробіг виявився не легким у фізичному плані, але завдяки нашій взаємо підтримці та братерському духу, ми змогли подолати всі труднощі. Сьогодні ми маємо бути авангардом суспільства, маємо власним прикладом показувати всім молодим людям, що активний відпочинок є цікавим та корисним, показати що є альтернатива вулиці, шкідливим звичкам що навєзує нам ліберальна пропаганда», - підсумовуючи велопробіг, зазначив голова Чернігівського осередку МГО «Сокіл» Андрій Кужель.

Пресс-служба Чернігівської міської організації ВО"Свобода"



Теги:Велоспорт, Седнів, Київський патріархат, свобода


Читайте також



Коментарі (0)
avatar