реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вбивство "па-братскі": пікет у Чернігові

6 вересня 2013 року в Чернігові активісти Всеукраїнського об'єднання "Свобода" провели пікетування Почесного консульства Російської Федерації з вимогою повернути на батьківщину українського рибалку Олександра Федоровича.

Націоналісти зачитали текст резолюції, яка була адресована Почесному консулові Російської Федерації у м. Чернігові Алієву В.А. У документі націоналісти, зокрема, вимагають:

1.Всебічного та об'єктивного розслідування вбивства мирних українських рибалок;

2.Припинення безпідставних звинувачень і насильницького утримання російською стороною громадянина України Олександра Федоровича.

Учасники мітингу тримали плакати з надписами: "Вимагаємо покарати винних у смерті українських рибалок!", "Звільнити Олександра Федоровича!", "Митний союз – ярмо!".

Перед учасниками акції виступили активісти Чернігівської обласної організації ВО "Свобода", а також настоятель Катедрального собору Святої великомучениці Катерини Української православної церкви Київського Патріярхату отець Євген Орда.

Нагадаємо, що 17 липня близько 18:00 в Азовському морі сталося так зване "зіткнення" українського рибальського баркаса й катера берегової охорони прикордонної служби РФ.

"Ми не можемо закрити очі на те, як поводяться росіяни. Вони хотіли, аби ніхто не дізнався про їхній злочин, і почали тікати з місця події. Внаслідок цього загинуло четверо рибалок і лише один – Олександр Федорович – залишився живим, якому не надали допомоги вчасно. Тепер українській стороні не дозволяють втручатися та допомагати, тобто вчергове демонструють своє "братнє" ставлення до українського народу!" – зазначив під час виступу голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода" Костянтин Лубенцов.

Представники консульства не були присутні на пікеті, тому по закінченню учасники акції передали резолюцію мітингу особисто.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
ВО «Свобода»



Теги:Київський патріархат, Україна - Росія, консульство РФ, свобода, вбивство моряків


Читайте також



Коментарі (0)
avatar