реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

"Афганці" погрожують владі

Ветерани Афганістану планують нові акції протесту.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив активіст руху "Ніхто, крім нас" Володимир Рубан коментуючи ухвалення у Верховній Раді закону "Про гарантії виконання рішень судів", який скасовував державні гарантії пільг для деяких груп населення, і проти якого "афганці" протестували під парламентом.

"На сьогоднішній день зрозуміло, що протести будуть, але ми повинні розібратися з цим законом. Уважно вивчити аналітичні записки по ньому, подивитися чи дійсно враховані поправки до нього, про які говорив Азаров і пан Тігіпко, адже від цього залежить доля 16 мільйонів наших громадян. А далі будемо консультуватися і приймати рішення з нашими побратимами "чорнобильцями", дітьми війни щодо спільних подальших дій. Ми не будемо проводити такі акції, як проводила вчора опозиція, а такі, через які нас почують ", - розповів він.

Крім того, ветерани Афганістану поки не хочуть розповідати, коли і які саме акції планують.

"На сьогоднішній день ми змушені не планувати заздалегідь і розповідати громадськості які це будуть акції, і що ми будемо виходити строєм по 4, або по 8 чоловік. Депутати вміють захищатися - з 11 вечора вони в три ряди поставили загороджувальні щити, відповідно, вони вчора переграли опозицію по всіх пунктах. З нами так не вийде. Тому, які це будуть акції ніхто не попереджає заздалегідь", - зазначив активіст.

На думку Рубана, прийнявши цей закон, Верховна Рада просто мститься активістам за штурм Верховної Ради.

"Це був дуже очікуваний законопроект. На сьогодні він просто легалізує положення, створене Кабінетом Міністрів і Конституційним судом, коли всіма витратами пенсійного фонду має керувати Кабінет Міністрів. Цей законопроект як такий і не потрібний був, але щось не все сходиться, напевно набагато простіше мати такий закон. Є така думка, що це помста афганцям за штурм 20 вересня - Верховна Рада все таки вирішила помститися. Ну помстилися - хід за нами ", - обіцяє" афганець ".

"Верховна Рада вже давно перетворилася на клуб за інтересами, - додав Рубан, - і де закони не приймаються, а проштовхуються потрібні рішення. Вчора точно так само вчинили - вибрали момент для них найбільш вдалий і проштовхнули. Так само вони можуть проштовхувати будь-які папірці, що стосуються доленосних питань для Україні і питання національної безпеки".

Відголос. сом



Теги:афганці, соціальні пільги, опозиція, закон про мови


Читайте також



Коментарі (0)
avatar