реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Або заборонити полювання, або дозволити відстріл олігархів

На Кіровоградщині мирні землероби оголошують війну любителям полювання. Фермери скаржаться на те, що в гонитві за дичиною озброєні люди на джипах їздять по озимині. На зауваження реагують агресивно і з'ясування стосунків час від часу закінчуються бійками, повідомляє ТСН. Відтак місцева Асоціація сільгоспвиробників домагатиметься заборони мисливства через шкідливість і небезпечність цього явища.
Фермер Віктор Чміленко твердить, що його побили мисливці, коли він захищав власну озимину. Чоловік побачив, що джип мне під колесами його ячмінь і хотів просто попросити не їздити по посівах. "У відповідь шофер вийшов, - пригадує пан Віктор. - Почав переді мною махати руками, пробував мене вдарить, а потім на допомогу йому прийшли його товариші. Вп'ятьох мене звалили, ногами почали бити".

Мисливці поїхали, а фермер лишився лежати на землі. За кілька днів його викликали до міліції як призвідника бійки, начебто, це він напав на п'ятьох озброєних чоловікІв. Один із мисливців написав у міліцію заяву, що під час бійки йому зламали пальця. "Згідно даних судово-медичної експертизи, ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості, - каже керівник відділу профілактики правопорушень Олег Вітюгов. - А тому ми вимушені були порушити кримінальну справу".

Нині фермерові загрожує до трьох років позбавлення волі, а полювальники свою версію конфлікту пояснювати відмовились. Натомість, на захист фермера стали інші орендарі земельних паїв, бо мисливці стали їхньою спільною проблемою, адже своїми машинами вони щороку нищать майже 15 відсотків урожаю. "Це їздять по всіх полях, - каже фермер Сергій Косенко. - На наші там запити ніхто реагірувать не хоче".

В Управлінні лісового господарства переконують: мисливці не мають виїжджати на ріллю, адже за це їх можуть покарати штрафами. "Про їзду по ріллі, озимці і мови не має йти, - запевняє завідувач сектору мисливського господарства обллісгоспу Олександр Кваша. - Здійснюється полювання в мисливських угіддях, порушення правил полювання тягне за собою попередження або штраф на суму від 102 до 1020 гривень".

Натомість в Асоціації фермерів уважають, штрафи мізерні, і ними мисливців не перевчити. "Уже немає на полях, ні косуль немає, ні зайців, нічого немає, уже вибито все, - говорить голова Асоціації фермерських господарства Бобринецького району Олексій Цокало. - А тільки поля, які переписані слідами авто, позашляховикі. Ми будемо звертатися по лінії фермерів України".

Що їхній товариш потерпів, фермери збираються доводити в суді. А щоби захистити свої врожаї, збираються вимагати в уряду запровадити суворіше покарання для мисливців, аж до заборони полювання.

Відголос



Теги:полювання, відстріл, олігархи, фермери, Кіровоградська область


Читайте також



Коментарі (0)
avatar