реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

"Місцеві сільгосппідприємства дбають про село" -- Володимир Хоменко

Виїзна колегія обласної державної адміністрації відвідала два села -- Дягову Менського району та Вихвостів Городнянського району. Вибір невипадковий: саме місцеві виробники, які там живуть, тільки й дбають про свої села. А олігархи, які живуть десь у Хайфі, мають рахунки на Кіпрі (чи вже у Белізі?), а їх трактори орють наші землі, керовані супутниками, не будуть дбати про дорогу до села, про дитсадок чи церкву.

Володимир Хоменко, голова Чернігівської обласної державної адміністрації, на брифінгу для преси розповів, як у Вихвостові, де господарює сільгосппідприємство "Віра" (керівник Кондратенко) викуплено всі садиби, а дитсадок, розрахований на 40 дітей, уже має 50 дітлахів. І ще має стільки ж чекають місць... Вже тільки цього року у Вихвостові народилися шестеро малих українців.

"Цього року сільгосппідприємства заключили з сільськими громадами договорів на 300 мільйонів гривень, які будуть вкладені в розвиток сіл", -- наголосив Володимир Хоменко. І як ще один приклад розповів про Лосинівський молокозавод, що подбав про теплий туалет у школі, і виділив 2, 8 мільйона гривень на сільський водогін.

Звісно, чекати такої щедрості від якого-небудь олігарха не доводиться -- йому не до сіл. Йому взагалі села заважають, щоб трактори і комбайни у довшу загінку загнати...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Дягова, олігархи, Чернігівська ОДА, фермери, Село, Вихвостів


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Это же хорошо, что сейчас есть агрофирмы, которые обеспечивают сельских жителей работой и не дают хоть какому-то селу умереть. Но при чем здесь власть? Если фермеры каждый год рискуют, набирают кредитов, чтобы продержаться на плаву и создать хоть какие-то условия для работников. А в коммуняцком совке в сельской местности была развита инфраструктура, медпункты, больницы, почти в каждом селе был детский сад и школа, которые теперь оптимизируют наши демократы!
avatar