реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

А в Чернігові Фьодоров досі - почесний громадянин!

Київська міська рада позбавила звання "Почесний громадянин" генсека компартії Брежнєва та ще 5 комуністів, у тому числі Олексія Фьодорова - генерала НКВД, першого секретаря обкому компартії, голови розстрільної "тройки" на Чернігівщині.

А ви знаєте, хто досі є почесними громадянами Чернігова?

Так, той же самий Фьодоров, про якого ще Довженко писав як він радів, коли горів історичний музей у Чернігові і руки якого по лікоть у крові.

А ще нинішній митрополит московської церкви Амвросій Полікопа, сини якого, громадяни РФ, працюють у майстернях московського патріарха, а в заповідній зоні НАІЗ "Чернігів стародавній" міськрада Соколова виділила йому щедро майже 10 соток землі, де він і поставив готельчик.

А ще Коротков - перший секретар Чернігівського міськкому компартії.
А ще енкаведист Герард Кузнєцов.

А ще - міський голова Віталій Косих, два космонавти, багаторічний директор ЧРПЗ (читай - номенклатура КГБ) Леонід Безверхий, герой СРСР Кірсанов, маршал і герой СРСР Сергій Руденко, герой СРСР Башкіров...

І це на фоні археологів Бориса Рибакова і Володимира Коваленка, першого голови чернігівського Руху Валерія Сарани, музичних діячів Любомира Боднарука і Миколи Сукача, спортсменів Олени Костевич та Олександра Рикова, викладача Олександра Норова (?), лікарів Сергія Богдана та Василя Пасічника, народних художників Володимира Ємця та Анатолія Шкурка... Плюс герої нинішньої Широкої війни, дай Бог їм здоров'я, але не думаю, що з ними в одному списку мають бути комуністи - імперці.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:почесні громадяни, декомунізація, Чернігівська міська рада, Олексій ФЕДОРОВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar