реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

А поряд стояла неприкручена батарея...

Сьогодні в Седневі відбулося громадське обговорення пропозиції селищної ради щодо утворення Седнівської ОТГ на зборах громадян. Утворити її запропоновано у складі: Седнівської селищної, Черниської, Киселівськкої, Боромиківської, Терехівської та Петрушинської сільських рад Чернігівського району та Макишинської, Велико-Дирчинської та Івашківської сільських рад Городнянського району.

Обговорення проходило бурхливо, адже воно вже п’яте. Говорили чи правильно робити велику громаду та все ж люди погодились на великий варіант, бо така громада має більшу фінансову спроможність та шанси на існування. Пропозиція зібратись головам сільських рад в Киселівці була прийнята седнівським головою Михайлом Шевчиком в штики, бо, мовляв, збиратись треба тільки в Седневі та громада породила своєму голові мати повагу до запрошених в ОТГ голів сільрад. Говорив седнівський голова про майбутнє щасливе життя, про майбутні перемоги, вирішення проблем в житті громади та благоустрою, а поруч з ним стояла вже декілька місяців не прикручена батарея опалення.

Пропозиція Михайла Шевчика напередодні мене трохи здивувала, адже вона включала список селищних рад з розробленої ще минулого року нами з Миколою Силенком карти. Але не проведені попередні переговори з головами деяких селищних рад можуть стати для них снігом на голову. Мною були проведені попередні переговори з головою і депутатами Киселівської та Боромиківської сільських рад. Поки невідомо як відреагують Терехівська та Петрушинська селищні ради, котрі ще в роздумах щодо свого майбутнього. Чи проводилось обговорення з депутатами Івашківської сільської ради, окрім переговорів з головою по телефону, теж поки що невідомо. Поспішність та хаотичність рішень Михайла Шевчика викликана, напевно, втручанням у седнівські справи з об’єднання громади, увагою осіб з правлячого угрупування, та не хотілось би, щоб ці горе-радники запороли нам уп’яте утворення Седнівської ОТГ, бо на попередні переговори не вистачило місяця, та й збори громад в селищних радах, запрошених до об’єднання, заплановані на лютий та березень, а відповідно до законодавства на відповідь передбачено 30 денний термін.

Володимир ПОЛІЩУК



Теги:Володимир Поліщук, Седнів, ОТГ, децентралізація


Читайте також



Коментарі (0)
avatar