реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

"А докажи, що то МП!"

"А докажи шо то я!" - сказав мені колись малолітній гопник біля метро "Арсенальна", коли попросив його підняти кинуту ним бляшанку з-під пивця. Справді, за руку ж не схопив.

"А докажи шо ми Московський патріархат!" - сказав мені три роки тому один сільський "піп-патріот", який справді возив їстоньки для наших солдат на лінію оборони по р. Сейм. І в документах у того московського попа ні слова про його Справжню Владу - Московську патріархію. А сам він - клірик "УПЦ". Без будь-яких "наклепницьких" приставок...

Не знаю шо робить із гопниками, а на московських батюшок управу знайшли.

Кодове число - 5309. Номер законопроекту, який уже пройшов комітет ВР. І це не якийсь там 1244, проти якого мітингували "самостійні й незалежні" брехуни з Московської патріархії.

У новому законопроекті прописується "низка характеристик «входження релігійної організації до релігійного об’єднання» чого не було в попередньому законопроекті. Відтак депутати пропонують три ознаки, за наявності однієї з яких можна буде визначити підпорядкованість релігійної організації керівному центру в Росії.

Перше – це вказівки на закордонний центр в статуті самої релігійної організації, що діє в Україні. (А в статуті УПЦ, Розділ I, пункт 5 вказано, що УПЦ є самокерованою ЧАСТИНОЮ РПЦ! - прим.)

Друге – це вказівки в статуті закордонного релігійного центру, що до нього входять релігійні організації в Україні. (А в статуті РПЦ, Глава XI, пункт 18 зазначається, що самокерованою Церквою в складі РПЦ з правами широкої автономії є Українська православна церква. - прим.)

Третє – входження українських представників до керівного органу в закордонному центрі" (А в статуті РПЦ, Глава V, пункт 4 підкреслюється, що митрополит Київський - зараз Онуфрій Березовський - є постійним членом Священного Синоду РПЦ, який є в свою чергу керівним органом цієї церкви -прим.)

От молодці! Восени проголосувати - і в тримісячний термін перереєструвати статути "УПЦ" на "РПЦ". Нехай не спокушаються люди. Нехай не дражняться гопники-попи. І в капелани - ЗАСЬ!

Ростислав МАРТИНЮК



Теги:УПЦ МП, законопроекти, Ростислав Мартинюк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar