реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

86 відсотків населення Чернігівщини хворіли протягом року

З метою вивчення думки населення Чернігівщини про стан свого здоров’я, наприкінці 2015 року органами державної статистики проведено опитування серед домогосподарств області, які приймають участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя.

Результати опитування свідчать, що у 2015р. частка респондентів області, які оцінили стан свого здоров’я як «добрий», становила 41%, як «задовільний» – 42% та майже кожний шостий вважав його «поганим». В Україні таких осіб 50%, 41% та 10% відповідно. Про це "Сіверщину" повідомило головне управління статистики в Чернігівській області.

У Львівській, Рівненській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях 65–61% населення визначили свій стан здоров’я як «добрий». А найбільше громадян з «поганим» самопочуттям у Чернігівській, Черкаській, Волинській та Хмельницькій областях (18–14%).

У країнах ЄС населення Швеції, Нідерландів, Кіпру, Бельґії, Мальти, Греції, Іспанії, Люксембурґу та Данії вважає себе найздоровішим. Найбільш незадоволені станом свого здоров’я в Портуґалії, Литві, Латвії, Естонії, Угорщині, Польщі та Словаччині.

На Чернігівщині 86% населення повідомили, що хворіли протягом року. Майже половина (47%) мешканців області мають хронічні захворювання або проблеми зі здоров’ям. Найбільш поширеними серед них були: гіпертонія, про наявність якої повідомило 41% населення, серцеві захворювання – 23%, артроз та артрит – кожна шоста особа.



Теги:Хвороби, хронічні захворювання, власне здоров'я, статистика


Читайте також



Коментарі (0)
avatar