реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

75-річчя художника Миколи Гайдука

8 вересня нинішнього року мало би виповнитися 75 років від Дня народження чернігівського художника, педагога, члена Національної спілки художників України Миколи Гайдука.

Людина скромна, щира, щедрої душі, доброзичлива, завжди у доброму гуморі. Таким пам’ятають Миколу Васильовича всі, хто був знайомий з ним та його творчістю.

Народився майбутній художник в селі Жадове на Чернігівщині. Художню освіту здобув у Кримському художньому училищі ім.Миколи Самокиша. Все його творче життя пройшло в Чернігові. Майже 30 років працював художником-монументалістом на Чернігівському художньо-виробничому комбінаті, художником-оформлювачем музейних експозицій в художньому музеї, а з 2004 року навчав юних чернігівців азам образотворчості в Чернігівській дитячій художній школі за власними авторськими програмами.

В Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана неодноразово відбулись персональні виставки живопису та графіки Миколи Гайдука.

В Чернігові по собі митець залишив свій творчий спадок не лише у живописних та графічних творах, а й у мозаїчних композиціях та монументально-декоративних розписах для ліцеїв №16 та №32 а також для школи, коледжу, реабілітаційного центру, лікарні у Ріпках, Ніжині, Городні.

В колекції Чернігівського обласного художньому музею ім.Григорія Галагана зберігається частина творчого доробку Миколи Гайдука. Це графічні твори 70-80-х років та живописні, виконані на початку ХХІ століття.



Теги:Микола Гайдук, Художники, Чернігівський художній музей


Читайте також



Коментарі (0)
avatar