реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

728 стільців або чиновницькі пісні

Шляхом благодійного концерту вирішили зібрати 360 000 гривень у Чернігівській міській раді для заміни стільців. Справа у тому, що у головному залі міського палацу культури (Хіміки) стільцям вже «виповнилося» майже 40 років. Всього їх 728, таку ж назву має і новий культурно-мистецький проект, який реалізується за підтримки міського голови Олександра Соколова.
Співатимуть свої улюблені пісні на сцені відомі у місті люди, керівники міського та обласного рівнів, представники громадських організацій. Серед них помічено Наталію Романову – голову обласної ради, Олександра Соколова – чернігівського міського голову, Надію Барабаш – директор Міського палацу культури, Ігоря Вареника – власника пабу, В’ячеслава Голуба – керівника відділу у справах сімї та молоді міської ради та багатьох інших.
Душею та організатором проекту, як і завжди, виступила Оксана Тунік-Фриз –заступник Чернігівського міського голови. Допомагають їй в організації феєрії керівник Військового оркестру 8-го навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства транспорту та зв'язку України – Микола Смаль та солістка оркестру, викладач, заслужена артистка України – Марина Гончаренко. Тож співаки виступатимуть разом з оркестром.
Завдання проекту: зібрати кошти на придбання нових крісел у концертній залі Міського палацу культури. Для заміни стільців потрібно близько 360 тис. грн. – з розрахунку 500 грн. на одне крісло). Додатково буде запропонована акція «Іменний стілець» - кожен хто внесе у благодійний фонд 500,00 гривень матиме стілець з прізвищем мецената. Щоправда, це не означатиме, що після концерту меценати ходитимуть на концерти у палаці «на шару», – зазначив Олександр Володимирович.
Звичайно гроші за квитки, тим паче ціни будуть досить демократичними, не наберуть потрібної суми, хоча кожен глядач, придбавши квиток, долучиться до оновлення концертної зали. Тож організатори «728» очікують благодійні внески від спонсорів.
Також завдання, яке було поставлено – активізація культурного життя обласного центру, залучення до участі у проекті яскравих особистостей, що досягли успіху у різних сферах діяльності.
Організатори й учасники культурно-мистецького проекту вже розпочали свою творчу роботу. Репетиції проходять на базі палацу культури. Режисер активно створює сценарний план і образи артистів. Оркестр працює над репертуаром, а учасники проекту невтомно займаються вокалом. Хоча репертуар кожного з виконавців тримається у суворому секреті.
Підсумковий концерт проекту "728" відбудеться у Міському палаці культури 30 жовтня та повториться 6 листопада.
На сьогодні Міський палац культури є одним з культурних центрів Чернігова. На базі палацу діють різноманітні творчі студії, займаються танцювальні колективи, проходить активна гастрольна діяльність. У 2008 році за рахунок міського бюджету було відремонтовано сцену, гримувальні та службові приміщення Міського палацу культури. За власний кошт палац придбав нове унікальне світлове обладнання, крім того, завдяки підтримці спонсорів закуплено професійну звукову апаратуру. Палац відновив свою функціональну діяльність і має щільний концертний графік. Але, залишається вкрай проблемним питання оновлення крісел у концертному залі. Через фінансові труднощі та враховуючи першочерговість фінансування з міського бюджету закладів освіти, охорони здоров'я, організатори вирішили залучити до розв'язання проблеми жителів міста і спонсорів.
Проект "728" є своєрідним продовженням проекту "Танець мрії", коли громадськість Чернігова об'єдналася для вирішення проблем дитячих поліклінік. Знаково, що творчий колектив "Танцю мрії" сьогодні майже у тому ж складі працює у проекті "728".
Усі організатори і учасники проекту "728" мають єдину мету – зробити життя нашого міста кращим та більш яскравим! Генеральним медіа-партнером проекту виступила компанія "Gold Future", відеощоденники репетицій, підготовки проекту та власне концерт будуть розміщені на сайті webtv.net.ua.
Єдина загроза, яка стоїть тепер перед Олександром Соколовим, що його підлеглі повторять долю Віктора Бронюка лідера гурту «ТіК». Нагадаю, що перед тим як піти на сцену Віктор працював на важливій посаді у Вінницькій облдержадміністрації. Після того, як він декілька разів виступив на сцені він зрозумів, що бути успішним співаком набагато приємніше ніж людиною, що дотримується «Кодексу держслужбовця». І пішов геть із держслужби.
Олександр ЯСЕНЧУК
Світлини надані "Європейською Україною"






Теги:Оксана Тунік-Фриз, проект 728, Палац культури


Читайте також



Коментарі (0)
avatar