реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Чернігівські вибори: гречка програла!

Певно, найголовніший результат скандальних виборів -- чернігівці не купилися на безплатну гречку, яку роздавав один із двох рейтингових кандидатів.
Переміг Сергій Березенко -- керівник Державного управління справами. Щоправда, на переможця, швидше за все, ще чекають суди.


Адже його кампанію також пов'язують -- у тому числі і з уст міністра внутрішніх справ Арсена Авакова -- з порушеннями закону. Як, скажімо, укладання так званих соціальних угод, за які виборці отримували по 400 гривень.

Щоправда, Чернігівський адміністративний суд визнав і роздачу гречки, за якою люди в чергах давилися, і укладання соціальних угод такими, що не суперечать закону. Напередодні СБУ та міліція ще й вилучили багато зброї, яка могла бути використана на виборах.

День голосування на окрузі №205 також був напруженим.

Так, скажімо, на виборчу дільницю №741026 у Чернігові намагалися пройти сім чоловіків кремезної статури. Вони представилися журналістами газети "Рідне село". Про таку газету в Чернігові не чули. Загалом на виборчих дільницях перебувало майже 40 осіб з підробленими журналістськими посвідченнями. Двох з них затримали. Про це розповів генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель.

Щодо соціологічних опитувань та екзит-полів, то всі вони виявилися дискредитованими. То їх проводили нікому невідомі компанії, то ніхто соціологів на дільницях не бачив.

Активісти ОПОРИ зафіксували понад 12 фактів фотографування виборчих бюлетенів. Зокрема, на дільниці №740997 за трьома фактами було викликано міліцію. За двома -- затримано осіб, які фотографували, складено акт, витребувані пояснення, вилучено телефони. А в одному випадку виборець, який фотофіксував своє волевиявлення, швидко віддав телефон дружині. Тому його відпустили.

Був у Чернігові і заклик "плюнути" на вибори та поїхати на Голубі озера -- на безплатні пиво і морозиво. До автобусів, які чекали в визначеному місці, щоб відвезти охочих, майже ніхто не прийшов. Хоча й так більшість чернігівців "проголосували ногами" -- на виборчі дільниці прийшли лише майже 35 відсотків виборців. Отже, переможець буде обраний з результатом трохи більше 10 відсотків виборців, що й планувалося шляхом висування маси технічних кандидатів -- нагадаю, що їх балотувалося аж 91.

Чернігівська міліція повідомила про 50 фактів порушень під час голосування. Зрештою, ЦВК визнала вибори такими, що відбулися.

А роздача гречки в Чернігові закінчилася роздачею жінкам троянд. Деякі щасливиці, тягнучи торби з харчами, несли додому аж по дві квітки. Що кандидату-"гречкосію" все-таки не допомогло. Лишився тільки демотиватор з вусатим фото кандидата у маршальському мундирі та підписом "маршал Гречка". А пляму на Чернігові від брудних виборів змили не тільки результати голосування, а й нічна гроза.

Василь ЧЕПУРНИЙ, Голос України



Теги:Корбан, округ 205, Березенко, підкуп виборців, чернігівські вибори


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Отже є Пірова перемога адмінресурсу...
avatar