реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

3-й ранок Широкої війни

Сонце зійшло, синички цвірінькають, кажуть - прилетіли чорногузи...Україна вистояла.
Третій день війни і "найсильніша армія" не може зламати опір України. Бої в Чернігові на Яцево і Рокосовського, лупили "Градами" по Півцях. Учора вцілили у психлікарню в Халявині, водонапірну вежу на Бєлова, по Олександрівці били. Щойно наче висадився десант на Космонавтів і Доценка. За два дні війни знищено більше двох тисяч орків.
(Василь Чепурний. Сто днів Широкої війни. Чернігів. 2022).
Після нашої Перемоги цей Щоденник перших ста днів українсько-кацапської війни чернігівського журналіста і публіциста Василя Чепурного вивчатимуть у школі. Нині ж це також свідчення кацапських злочинів.
У книзі Хроніки широкої війни чергуються із Записами, які иноді доповнюються Замітками на полях щоденника. Така форма ведення Щоденника дозволяє акцентувати увагу на тих чи инчих подіях, додаючи певної динаміки сюжетної.
Писати про війну - це відповідально і складно. Морально, психологічно складно. Василеві не потрібно було нічого вигадувати. Просто фіксувати.
Одну історію війни я вже можу теж розповісти. Це сталося тоді, коли в мене загинув на війні двоюрідний небіж Андрій. Гарний, світлий хлопчина, який займався культуризмом і любив бджоли. Служив командиром розвідки. Підірвався на міні десь під Лиманом. Його знайшли через 2 дні, вже обгорілого.
А у щоденнику Чепурного оптимістична сторінка сота, в якій Василь розповідає, як в одного діда на селі орки вкрали самогонний апарат. Дідо догнав злодіїв і розстріляв, а потім пішов здаватися в поліцію. І ніяк не міг зрозуміти, що йому належиться медаль.
Війна. Нам ще довго чекати її обжинків...

Євген Баран



Теги:Василь Чепурний, Книга, Євген Баран, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar