реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

280 га торфовища умудрилися передати "фермеру"

Перевіркою законності наказів Головного управління Держземагентства в області з земельних питань виявлено, що у березні поточного року без проведення конкурсу приватній особі для ведення фермерського господарства незаконно передано близько 280 га землі на території Смолинської сільради Чернігівського району, орієнтовна грошова оцінка яких становить майже 5 млн. грн.

Земельна ділянка передана під виглядом пасовищ та сіножатей. Однак прокурорською перевіркою, проведеною спільно з органами контролю, встановлено, що фактично ділянка є осушеним болотом з рідкою рослинністю, на якому знаходиться родовище торфу «Гнилуське» з глибиною залягання корисних копалини понад 1 метр.

Більше того, на вказаній земельній ділянці за державні кошти вже здійснено комплекс робіт для підготовки торфовища, з метою його подальшої передачі під розробку корисних копалин державному підприємству «Чернігівторф».

За Земельним кодексом України ці землі належать до особливо цінних і правом розпорядження ними наділений лише Кабінет Міністрів України.

У той же час, Головне управління Держземагентства в області, перебравши на себе повноваження Уряду, всупереч закону, передало ці землі для фермерства особі, яка не має ні досвіду роботи в агарному секторі, ні технічних засобів для обробітку землі та наміру її сільськогосподарського використання взагалі.

Як наслідок, на сьогодні приватна юридична особа, яку пов’язують з «фермером», звернулася до обласної ради за отриманням дозволу на видобуток корисних копалин на цій території. Про це повідомляє прес- служба прокуратури Чернігівської області.

З метою повернення землі та забезпечення її подальшого цільового використання прокуратурою області пред’явлено позов, який перебуває у провадженні суду.



Теги:прокуратура Чернігівської області, корисні копалини, смолин, торфовища


Читайте також



Коментарі (0)
avatar