реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

23 702

Стільки голосів українці віддали на виборах п’ять років тому за Миколу Тищенка.

Ось ця ганьба, яка нездатна зв’язно сказати два речення, але вже п’ять років поводиться як директор світу – народний депутат Микола Тищенко – це результат конкретного волевиявлення 23 тисяч 792 людей. Які вважали, що він достойний і найкращий представник нашої спільноти. Але не тільки. Це також результат тих, хто не пішов на вибори, тих кому було байдуже і кому «і так це нічого не змінить».

Вацлав Гавел колись казав, що чи не найбільша проблема демократії полягає в тому, що в ній повинні брати участь всі. Це не лише про участь у виборах. Це також про вміння переконати взяти участь у виборах, піти проголосувати, переконати проголосувати вдумливо. Це постійний процес дискусії. Це обов’язок нас всіх – тільки тоді демократія може бути ефективною.

В протилежному разі ми знову і знову будемо дивуватись, а де це воно знову взялося в парламенті. Бо те, що (не лише) сьогодні демонструє Тищенко – це ганьба нас як спільноти. Це геть не смішно. Демократія потребує постійної роботи і постійної включеності. Не лише вкинутого бюлетеня в день виборів.

Пам’ятаймо, будь-ласка, про це, аби не обирати більше орангутангів в органи влади.

Радомир МОКРИК



Теги:Слуга народу, Радомир Мокрик, команда ЗЕ, Микола Тищенко


Читайте також






Коментарі (0)
avatar