реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

208 округ: пограємо за правилами?

Шановні виборці, приніс вам трохи суб'єктивного аналізу в День Конституції. По нашому 208-му округу. А ви вже міркуйте, з чим погоджуватись, а з чим ні.

Отже, 10 кандидатів і одна кандидатка. З неї і почнемо.

Веремієнко Оксана. На жаль, не зміг знайти її в соцмережах, тому навіть фото нема.
Нічого про неї не знаю, але партія, яку вона представляє, «Опозиційний блок», - одна з двох партій, за які я б ніколи не проголосував.

Друга партія в моєму антирейтингу “Опозиційна платформа - За життя”, яка теж має свого представника на нашому окрузі - Віктора Ткаченка (світлина наді мною). Пана Віктора пам’ятаю як директора аптеки в сусідньому будинку, статний такий чолов’яга, але ж партія - вибачте, ні.

Справа від мене представник Радикальної партії Ляшка Генадій Примаков, голова Менської ОТГ. Родом з Бахмача, приємний чоловік. Судячи з коментарів, на нього є певні нарікання, але загалом у мене гарне враження від його діяльності. Створив сторінку з назвою Примаков свій.

Ще один свій, який на обкладинці своєї кандидатської сторінки додав до цього слова ще й «нарешті», Валерій Гайдукевич (зліва наді мною). Екс-радикал, працює у Мені. Підприємець, аграрій, депутат Менської райради. Не можу нічого поганого сказати.

Далі переходимо до трохи не своїх, так званих "парашутистів".
Справа наді мною - мій ровесник, представник «Батьківщини» Костянтин Бровченко з Кіровоградщини. Підприємець-аграрій, мені незнайомий. Чому обрав саме наш округ, невідомо.

Зліва піді мною - наймолодший учасник передвиборчих перегонів у нашому окрузі - Антон Панченко з Чернігова, представляє партію «Слуга Народу». Не знаю його. Впевнений, що буде підтримувати діючого Президента, не впевнений, що буде підтримувати округ. Зважаючи, що, мабуть, одним з перших рішень нового Парламенту буде скасування мажоритарки, то варіант «працювати по округу на майбутні вибори» втратить свою актуальність.

Валентин Потеруха (зліва зверху) іде від Всеукраїнського об’єднання «Свобода», бахмачанин. Порядний хлопець, у нас з ним багато схожого і наші електоральні поля перетинаються найбільше. Якби по нашому округу йшов той кандидат, що і планувався, Володимир Брюховецький, мені було б трохи легше, але чомусь зробили таку рокіровку.

Олександр Савченко (зліва знизу), самовисуванець, теж з Бахмаччини. Думаю, якби перерахувати кількість людей, які здивувалися його балотуванню, цієї кількості б вистачило для перемоги на окрузі. Місцевий громадський активіст, який бореться проти поліції, корумпованої влади і раптом вирішив прокачати себе, щоб вже з депутатським мандатом ще більш якісно служити народу Бахмаччини і округу. Блокує незгодних з його думкою (і мене теж), створює навколо себе бульбашку із тих, хто його підтримує. Це, звичайно, достойна стратегія, але з нею до вулиці Грушевського не доїдеш.

Олександр Гаврутенко (зліва по центру) - найзагадковіший з моєї точки зору кандидат. Теж з Бахмача, потім поїхав звідси, а тепер вирішив повернутися і пройти по цьому округу переможною ходою. Спочатку два роки тому його кандидатуру подавали на голову Бахмацької райдержадміністрації, але Тетяна Неділько присіла в це крісло раніше. Потім планував іти в президенти, але пішов в депутати. Зайшов по-багатому, викупив майже всі доступні бігборди по округу, засіяв газетами, риторика і кольори пропрезидентські, хоча йде не від його команди.

Ну, і нарешті зліва від мене Валерій Давиденко - чинний народний депутат, який до сих пір, згідно з сайтом Верховної Ради, входить до фракції БПП. Йде самовисуванцем. Читав його звіти по районах, видно, що про округ не забував. Наскільки якісно, це вже кожному району вирішувати, але зрозуміло, що готував підгрунтя для повторного балотування. Інша справа, що це не те щоб було якесь мегазавдання - вибивати субвенції на округ - але в свідомості наших людей слова «за сприяння» настільки неправильно вкорінились, що це треба розтлумачувати кожному другому.

В коментарях під обговоренням його кандидатури є ще певні закиди щодо підкупу виборців, але цього я не бачив, тому стверджувати не буду. А от що я бачив на власні очі вчора. Народний депутат України і одночасно кандидат в народні депутати на випускному вечорі в Бахмачі дарує 19 медалістам щось у пакетах, на яких написано «Простий, надійний, свій. Давиденко» (причому цей напис я розгледів на світлинах з його сторінки). Очевидно, що якщо це оголошується привселюдно та показується на фото, то є якийсь правовий шлях пояснити, що це було.

Закон дозволяє дарувати щось цінністю до 3% від мінімальної заробітної плати. Увага, питання - навіщо дарувати медалістам щось дешевше 126 гривень?

А тепер найцікавіше для тих, хто дочитав до цього місця. По округу гуляє думка, що Валерій Давиденко з усіма домовився і всі планують, що нас чекає ще 5 років такого життя, з тією лиш різницею, що самовисуванець підтримає нового Президента. Але на простих людей то не вплине, він так само добре буде дбати про свій рідний округ.

Ні, він домовився не з усіма.
Вважаю Антона Панченка від «Слуги народу» технічним кандидатом, щоб забрати трохи голосів тих, хто проголосує за пропрезидентську партію. Можливо, була домовленість з Романом Халімоном (представником Зе команди у Чернігові, який балотувався до Чернігівської обласної ради у 2015-му році від партії «Наш край») про не дуже сильного кандидата в округ від партії “Слуга Народу”.

Вважаю Валентина Потеруху від «Свободи» технічним кандидатом, щоб забрати трохи голосів тих, хто проголосує за нові обличчя. “Свобода” і “Наш край” з кінця минулого року активно співпрацюють у районній раді Бахмача, тому ця версія досить правдоподібна.

Вважаю Олександра Гаврутенка технічним кандидатом, щоб було ким зайняти бігборди і забрати ще трохи голосів у нових облич та тих, хто купиться на “зелені" мотиви в агітаційній риториці кандидата. Як для такого розумного інвестора як Олександр (я був на його зустрічі з виборцями, він дійсно каже розумні речі), це якийсь досить провальний план йти в нерівний бій з таким системним кандидатом на окрузі. Плюс Олександр відмовляється від питань конкурентів на зустрічах, а тут можна перемогти тільки з повною прозорістю і відкритістю.

Я, Анатолій Усенко, і моя партія "Голос" саме таку прозорість і відкритість пропонуємо нашим виборцям. Якщо ви хочете змін, поставлена галочка біля мого, останнього прізвища в бюлетені дасть шанс на них. Будь-який інший вибір залишить нас ще на п’ять років з Валерієм Миколайовичем.

І нагадаю, що в першій статті Конституції, яку вчора не повністю процитували на випускному у Бахмачі, є ще слово "правова". Давайте спробуємо пограти у вибори чесно і за правилами, а?

Анатолій УСЕНКО



Теги:дострокові вибори, 208 округ, Валерій Давиденко, Бахмач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar