реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

200 тисяч гривень -- Дмитру Іванову. На підпис Януковичу?

Цього року Шевченківський комітет зараніше назвав своїх номінантів на Національну Шевченківську премію. Сталося це з огляду на перемогу Віктора Януковича -- так хочеться, щоб указ підписав ще Віктор Ющенко...

Майже лауреатами стали стали письменники Дмитро Іванов з Чернігова (книга поезій «Село в терновому вінку»), Михайло Андрусяк (документально-художня трилогія «Брати грому», «Брати вогню», «Брати просторів»), Галина Пагутяк (роман "Слуга з Добромиля"), професор римського університету "Ла Сап"єнца" Оксана Пахльовська (книга публіцистики «Ave Europa!»), художник Микола Бабак та мистецтвознавець Олександр Найден (одна нагорода на двох – за монографію «Народна ікона Середньої Наддніпрянщини ХУШ-ХХ ст. в контексті селянського культурного простору»), художники Віктор Ковтун (цикл живописних полотен «Мій край – Слобожанщина») та Кость Лавро (ілюстрації до творів класиків вітчизняної літератури та монументальні розписи на тему українських народних казок у Державному академічному театрі ляльок у Києві), художник-килимар Степан Ганжа (серія килимів) і композитор Левко Колодуб (симфонія №9 Sensilis moderno («Новітні відчуття»), симфонія №10 «За ескізами юних літ», симфонія №11 «Нові береги»).

- За всі роки незалежності України жоден президент – ані перший, ані другий, ані третій – не давав ніяких вказівок Шевченківському комітету: кого підтримати, а кого – ні, - сказав голова Комітету з Національної премії України ім. Т. Шевченка Микола Жулинський. - Єдине, Віктор Ющенко запитав у мене, чому у 2009 році ми дали лише п’ять премій. Цьогоріч ми проголосували за десять премій. І сума грошової винагороди збільшилася із 180 до 200 тисяч гривень.

Довідка "Сіверщини".
Дмитро Йосипович Іванов про себе писав:" Я -- від роду Ґендега, тепер -- Іванов...". Родом з Кіровоградщини. На Чернігівщині працював у тепличному господарстві, став лауреатом обласної комсомольської премії імені Миколи Островського, очолив редакцію газети "Комсомольський гарт", який зараз перейменований в "Гарт" (видання обласної ради). Засновник однойменної приватної газети
російською мовою. Автор ряду поетичних книг -- всі вони присвячені селу, особливо повоєнному. Депутат обласної ради від Соціалістичної партії.




Теги:поет Іванов, Гарт, Дмитро ІВАНОВ, СПУ, лауреат Шевченківської премії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar