реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Ліві знову воюють з Мазепою

Питання щодо законності встановлення пам’ятника Іванові Мазепі на 41 сесії міської ради ініціювали ліві фракції: комуністи, “вітренківці” та соціалісти, їх підтримала й Партія Регіонів. Баталії розпочалися одразу після відкриття сесії, оскільки ініціатори вимагали включення до порядку денного цього питання. Згадані фракції вважають, що міська рада мала б позиватися до суду з вимогою розібратися в дотриманні законності при встановленні монументу.
Причиною таких дій депутати вважають відсутність погодження питання встановлення монументу з міською радою та громадою через проведення громадських слухань.

На підйомі роздратованості в раді розпочав виступ депутат Віктор Демшевський – член фракції Партії Регіонів, який взагалі запропонував звільнити весь виконком разом з мером і секретарем міськради, якщо виконком надав згоду на встановлення пам’ятника. Потім назвавши президента Ющенка “мальчишом-плохишом”, продовжив: “Он знает, что его время заканчивается, потому-то он и спешит установить памятники таким же плохишам, как и сам”.

Дмитро Попов, колишній соціаліст, а нині очільник руху “Нова Україна” в свою чергу вважає, що такі кроки робляться з однієї причини – розділити громаду. І як приклад наводить конфлікт довкола Катериненської Церкви.
Любов Покаржевська – член фракції “ВІЧЕ” вважає, що це питання суто політичне і чернігівців набагато більше турбують побутові питання, аніж законно чи незаконно був встановлений пам’ятник Іванові Мазепі.

Голова фракції УНП Володимир Ступак в свою чергу закликав депутатів не голосувати за включення цього питання до порядку денного. Головним аргументом пан Ступак вважає те, що прокуратура зараз проводить перевірку законності і наявності правопорушень при встановленні вище згаданого монументу. Тож й говорити на сесії міськради про це можна буде лише після того, як надійдуть результати перевірки з прокуратури.

В той же час міський голова Олександр Соколов та секретар міської ради Олег Шеремет грали в мовчанку, і просто спостерігали за тим, що робиться в сесійній залі.
Після того, як емоції трохи вщухли, було прийнято рішення про поіменне голосування за включення цього питання до порядку денного.
Результати голосування були наступними: 20 – “за включення питання до порядку денного”, 4 – “проти”, 22 – “утрималися”. Тож, питання не було включено до порядку денного. Після чого міський голова поставив на голосування проект порядку денного. Коли депутати ухвалили порядок денний, фракції комуністів і прогресивних соціалістів залишили сесійну залу. Від комуністів залишився лише депутат Валерій Солдатов.
Прикро, коли депутатам заважають працювати їхні політичні амбіції і бажання рекламувати себе на будь-якому питанні.

Андрейченко Володимир, ПіК

Від редакції "Сіверщини".
Як добре, що земля, на якій встановлено пам"ятник гетьману, не є міською власністю, а належить до Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній"...
І друге -- в Європі навіть маловідомим діячам, якщо вони заснували якийсь потрібний заклад, ставлять пам"ятники. А Мазепа, до речі, фундував і Колегіум, біля якого поставлено пам"ятника, і Троїцький собор, у якому служить єпископ Московського патріархату і анафема шось не дуже заважає.






Коментарі (0)
avatar