реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Нє расстанусь с камсамолам!"

24 червня у Центрі підвищення кваліфікації кадрів відбулась відеоконференція «90-а річниця створення комсомолу України: історія і сучасність» (до 90-ї річниці створення комсомолу).

Учасниками відеомосту стали представники органів державної влади та місцевого самоврядування, історики, науковці з Чернігівської, Херсонської, та Кіровоградської області. І якщо в Кіровграді та Херсоні до розмови прийшли колишні комсолольські функціонери, то в Чернігові -- опозиціонери. Сергій Бутко, представник Українського інституту національної пам"яті, зразу підкреслив -- комсомол був частиною тоталітарної системи, як і гітлерюгенд у нацстській Німеччині.
Колишні комсомольські працівники, а нині -- державні чиновники, намагалися довести яка це була хороша організація -- і прийняттю рішень вчила, і комсольські будови робила, і БАМ зводила... Василь Чепурний, головний редактора "Сіверщини", заперечив:" БАМ будували не стільки комсомольці, скільки зеки, а комсомол -- не той багаж нашої історії, який можна перетягнути в сьогодення". Він же зауважив:" Люди, які захищають комсомол -- захищають свою молодість і дуже нагадують довженківського діда, який казав, що колись і вода була мокріша, і небо голубіше, а комарі -- взагалі, як ведмеді".

В.о. заступника голови Кіровоградської обласної державної адміністрації, колишня комсомольська діячка Тетяна Дмитренко визнала:" Практично всі державні службовці сьогодні є вхованцями комсомолу". Таким чином, треба визнати, що саме комсомольці і натворили всіх тих негативів, які сьогодні є в Україні.


А Сергій Соломаха яскраво довів як саме комсомольці розікрали комсомольське майно..., а позитивний досвід щодо виховання дітей і молоді був запозичений зі скаутського (або пластового) руху, який виник ще на початку ХХ століття, і сьогодні в більшості країн світу виховує кадри для держслужбовців і силових структур.
Крім того, на думку С.Соломахи, колишнього начальника Чернігівського державного обласного управління молоді і спорту у 1992-1994 рр., саме не сприяння, а то й протидія пластовим організаціям комсомольськими кадрами у владі є однією з причин загострення проблеми з патріотичним вихованням молоді, що приходить на державну службу сьогодні, та її не здатністю працювати в команді.

Директор Чернігівського Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів, кандидат історичних наук Володимир Бойко сказав: «Говорячи про комсомол та застосування його досвіду в умовах України варто пам’ятати: це була організація монополістична, державна по суті та ідеологічно заангажована, що відповідала своєму часу».

Участники відіоконференції в м.Чернігів


[c]
[c]
[c]









Коментарі (0)
avatar