реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Я взяв на себе зобов’язання допомагати людям», - Іван Куровський

Цього року, так само як і минулого, на Чернігівщині реалізується програма «БЮТ школам Чернігівщини». Проходить вона за ініціативи Народного депутата України (фракція БЮТ), Голови Чернігівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Івана Куровського. Кожна школа Чернігівщини отримує допомогу у проведенні ремонту під час шкільних канікул.
З цього приводу я завітав до Івана Куровського та взяв у нього інтерв’ю.

- Доброго дня, Іване Івановичу. Розкажіть більш докладніше про програму допомоги школам.
- Ми допомагаємо школам у проведенні ремонтних робіт вже другий рік поспіль. Над реалізацією цієї програми працюють у всіх районах Чернігівської області. З кожної школи були зібрані дані, що їм необхідно для проведення ремонту. Тобто, спочатку ми вивчили ситуацію. І відповідно до потреб школи ми закуповуємо фарбу, шпалери, шифер, скло, цемент. Тобто всі ті матеріали які потрібні на ремонт майже у будь-якій школі.

Діти вже закінчують здавати екзамени та йдуть на літні канікули. І кожна школа стикається з проблемою де брати гроші на ремонт. От, наприклад, у деяких районах нашої області школам на ремонт виділяється всього-на-всього по 100 – 200 гривень. Звісно що за такі гроші ремонту школи не зробиш. А завдяки нашій допомозі у вересні діти повернуться у пофарбовані, відремонтовані класи, де їм буде приємно вчитися.
Минулого літа БЮТ так само допомагав кожній школі. Тобто наша програма стає вже традиційною для Чернігівської області.

- Скільки грошей ви виділили для допомоги школам цього року і скільки шкіл отримують допомогу?
- Більше 1 мільйону 300 тисяч гривень. Відповідно до програми «БЮТ школам Чернігівщини» будуть охоплені всі школи області, а їх майже 700.

- Ви допомагаєте ремонтувати школи в Чернігівській області. А якою була школа, де Ви вчилися?
- Яка може бути школа в селі в 60-70 роки. Тоді ще було пічне опалення, туалет десь на вулиці. Ну, тобто розумієте, все було по старинці. Я завітав у рідну школу знову вже у 2006 році і застав її у такому ж стані. Ті самі кабінети, та сама підлога і жодних зручностей. Я тоді вирішив відремонтувати її. Зараз - це одна з найкращих шкіл у Вінницькій області. Зроблений хороший ремонт. Від старого приміщення залишилися лише стіни. Придбані найсучасніші навчальні засоби та меблі.

Та знаєте, не дивлячись на такий бідний стан моєї школи, і тоді коли я вчився, і зараз, у ній працюють дуже гарні вчителі. Вони давали дуже міцні знання, вкладали душу в дітей. Це підтверджує хоча б той факт, що я, сільський хлопчина, завершивши школу з золотою медаллю, без проблем вступив у один з кращих вузів України - Київський інженерно-будівельний інститут.

Я дуже вдячний своїй школі і своїм вчителям. Мені звісно хочеться, щоб всі наші школи були найкращими для наших дітей. Щоб вони отримували там хорошу освіту, підростали і допомагали рідному краю.

- Завдяки старанням БЮТ на Чернігівщину направляються значні кошти з державного бюджету. Розкажіть чого вдалося досягнути у 2009 році.

- Цей рік для Чернігівської області видався достатньо вдалим. Вона перша серед всіх областей за обсягами фінансування у кількох напрямках. Зі стабілізаційного фонду виділено понад 46 мільйонів гривень на ремонти, вдосконалення чи будівництво соціальних об’єктів. На дорожнє будівництво область отримує 673 мільйонів гривень. По дорожньому будівництву ми взяли хороший темп. Так минулого року було побудовано 300 кілометрів доріг. Цього року буде ще більше.

І результати всіх реалізованих справ люди бачать. Вони їздять ремонтованими дорогами, користуються послугами лікарень з новим обладнанням, діти ходять у відновлені школи. Тобто, вони можуть прослідкувати результат того, що ми, як депутати робимо.

Як людина і як депутат я взяв на себе зобов’язання допомагати людям. Вони проголосували на виборах за БЮТ. Тобто, вони висловили свою довіру і до мене зокрема. І я зараз докладаю всіх можливих зусиль, щоб довіру людей виправдати.

- Партійна організація «Батьківщина» на Чернігівщині проводитиме акцію «Подаруй книгу дитині», а яка Ваша улюблена книга була в дитинстві?
- Я люблю читати. У дитинстві мені дуже подобалися книги про піонерів – Валю Котик, Володю Дубініна. Для дітей мого покоління це були справжні герої. Мене дуже вразила книга Дмитра Медведєва «Сильні духом». Перечитував її багато разів. З українських письменників любив читати Панаса Мирного, Стельмаха й інших.

- А коли востаннє Ви читали книгу і яку саме?
- Тиждень назад я перечитував Тургенєва. Взагалі я дуже люблю читати і завжди намагаюся знайти для цього час. Люблю читати класичну літературу.

- Яким ви бачите майбутнє Чернігівської області?
- Чернігівщина – це прекрасний край з великим потенціалом. Тут живуть дуже працьовиті люди. Тут знаходяться одні з кращих земель в Україні. Впевнений, що Чернігівська область буде розвиватися і стане кращою в усій Україні. Особисто я докладатиму всіх зусиль, щоб так сталося.

Спілкуючись з Іваном Куровським, у мене посилювалося почуття поваги до цієї людини. І якби мене попросили виділити кілька найяскравіших його рис це, певно, було б моральність та щедрість. Від себе додам, що протягом 2008-2009 років Іваном Куровським було надано благодійної допомоги на суму понад 10 мільйонів гривень. Це і допомога у закупівлі дорогого медичного обладнання для лікарень. І забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів ліками та перев’язувальними матеріалами. І допомога у ліквідації наслідків пожеж на Чернігівщині у 2008 році. І забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет у кількох районах області, коли виникали проблеми з державним забезпеченням інсуліном. Це і надання коштів на життєво важливі операції хворим людям. Значна частина коштів була надана на оздоровлення дітей у санаторіях та таборах відпочинку. І допомога у будівництві газопроводів до сіл. Більш того Іван Куровський залишається чи не єдиним, хто будує доступне житло в південно-східних районах області. Вартість житла для людей там навіть нижча від собівартості. Цей список ще можна продовжувати і продовжувати.
Розмову провів
Сергій Семененко






Коментарі (0)
avatar