реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Міжнародний день біорізноманіття

21 травня 2009 року в приміщенні Орхуського інформаційного центру при Держуправлінні охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області, відповідно до плану консультацій з громадськістю на поточний рік, відбулось засідання круглого столу, присвяченого Міжнародному дню біорізноманіття. На засіданні були присутні представники міської та обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги, Екологічної варти, студенти ІV-го курсу Чернігівського педуніверситету ім. Т. Шевченка, ПНЗ Чернігівського центру дитячого та юнацького туризму, обласної станції юних натуралістів, обласної організації ПЗУ, громадськості та представники місцевих ЗМІ.
Активно обговорювались виступи заступника начальника Держуправління Л. Івашко та завідувача сектору заповідної справи та екомережі Т. Дадашевої, які в своїх виступах та презентаціях познайомили присутніх з різноманіттям тваринного та рослинного світу Чернігівщини, проблемами їх збереження. Відмічено, що Чернігівська область має найбільшу кількість природно-заповідних територій, які покликані здійснювати охорону екосистем з усіма різновидами живих компонентів. Також було зосереджено увагу присутніх на практичній природоохоронній роботі, що проводиться Держуправлінням.
Змістовним був виступ науковця, голови Громадської ради при Держуправлінні Ю. Карпенка, який наголосив на важливості та значенні біорізноманіття для суспільства. Зазначив що Чернігівщина багата на рідкісні види рослинного світу, які занесені до міжнародних переліків, до Червоної книги України.
На засіданні було прийнято рішення щодо активного залучення свідомої молоді до процесу збереження довкілля, участі в процесі прийняття органами влади та місцевого самоврядування важливих рішень в сфері охорони навколишнього середовища, раціонального використання природних ресурсів, впровадження екологічної культури серед населення і студентства зокрема.

Наталія Радченко зав.сектору взаємодії з ЗМІ та зв’язків з громадськістю
Держуправління охоронприроди в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar