реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кількість самогубців збільшилася

Упродовж I кварталу в області зареєстровано смерть 5868 осіб. При цьому кожний п’ятнадцятий загинув унаслідок нещасного випадка. Зовнішні причини посіли третє місце в загальній структурі причин смертності населення області (після хвороб системи кровообігу та новоутворень). Із загальної кількості померлих від цього класу причин 99,7% загинули в побуті.
У порівнянні із січнем–березнем 2008р. кількість загиблих у побуті зменшилася на 31,2% (як у міських поселеннях на 37%, так і в сільській місцевості на 26,5%).
Рівень смертності від побутового травматизму склав 142,3 випадка в розрахунку на 100 тис. жителів, причому в сільській місцевості він вищий, ніж у міських поселеннях (84,4 та 57,9 відповідно).
Майже чверть випадків загибелі людей у побуті (95) сталася в містах обласного значення: Чернігів, Ніжин, Прилуки. Рівень смертності від цих причин характеризується значними територіальними відмінностями й коливається від 76,0 померлих на 100 тис. жителів у м.Ніжині до 307,7 - у Талалаївському районі.
Лідером у структурі зовнішніх причин смерті в побуті залишаються випадкові отруєння алкоголем. Від цієї причини в січні–березні 2009р. загинули 96 осіб (24,4% від загальної кількості загиблих у побуті), що менше, ніж рік тому, на 47,3%.
Друге місце посідають навмисні самоушкодження (76 осіб, або 19,3%). Кількість самогубців, порівняно з відповідним періодом минулого року, збільшилася на 20,6%.
На третьому місці за розповсюдженістю – нещасні випадки, пов’язані з дією природних факторів (переважно внаслідок дії низької температури), унаслідок яких загинули 47 осіб (12%), що на 7,8% менше, ніж рік тому.
Значна кількість людей загинула від нещасних випадків, спричинених дією диму, вогню та полум’я (42 особи, або 10,7%). За січень–березень п.р від цієї причини загинуло в 1,5 раза менше людей, ніж рік тому.
Порівняно із січнем–березнем минулого року зафіксовано вдвічі менше випадків смерті в результаті дорожньо-транспортних пригод (32 особи, або 8,1%).
Кожен чотирнадцятий загиблий (29 осіб, або 7,4%) помер у результаті нападу з метою вбивства чи нанесення ушкодження. Більше ніж удвічі зменшилася кількість загиблих від випадків ушкодження з невизначеним наміром (16 осіб, або 4,1%).
У результаті нещасних випадків у побуті загинуло 4 дітей віком 0-14 років. Один п’ятирічний хлопчик утопився, а одне немовля померло від переохолодження в результаті залишення без нагляду.
Аналіз статистичних даних свідчить, що в результаті зовнішніх причин смерті в побуті гине значна кількість населення. Причому, доволі часто причиною різних нещасних випадків є зловживання алкогольними напоями – 43% загиблих у січні–березні від побутових травм перебували в стані алкогольного сп’яніння.


Перший заступник начальника
Головного управління К.Й.Свистун






Коментарі (0)
avatar