реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Невідомий Чернігів… на Шерстянці

Згадки про ці бетонні монументи часів СРСР не має на жодній туристичній мапі стародавнього Чернігова. Ще б пак, жоден туристичний маршрут не проходив навіть за часів СРСР по відрізаній залізницею від міста пролетарській Шерстянці.
Тож "бронзовіє" на обшарпаному постаменті біля Палацю культури дитячої, юнацької та молодіжної художньої творчості невідомий більшості чернігівців бетонний монумент вождя.

<

За 150 метрів від вождя перед центральним входом до колишньої Чернігівської фабрики первинної обробки вовни, нині «Чернігів вовна», причаївся монумент на честь одного з послідовників автора «безсмертного» вчення: грабуй – награбоване.
Існує версія, почута від колишніх старих працівників ПОШ, що це погруддя поставили на честь приїзду на цю фабрику особисто цього партійно-радянського діяча ще в далеких 1930-х роках.

[c]
Хто ця «видатна» для міста Чернігова постать П..., що їй встановили погруддя? Хай про це скажуть професійні історики…
Ніяких написів сьогодні під погруддям, крім хуліганських, немає.
[r]
Як немає і тих хто готовий відновити зруйноване чи то самим часом, чи то кризою, чи то невідомими хуліганами.


Може нехай буде зруйнованим і забутим нащадками те,що залишилось від тих хто приніс стільки горя і страждань українському народу ?
Чи треба нарешті провести міжнародний суд над ідеологію, яка знищила десятки мільйонів людей в ім’я «світлого комуністичного завтра» і поставити «крапку»?
Скільки ж можна жити подвійними стандартами, розбудовуючи в Україні звичайний комуно-капіталізм, панове українці?
Сергій Соломаха







Коментарі (0)
avatar