реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

У Новгороді-Сіверському УНП не допустила використання радянської символіки на День Перемоги

Спроби комуністів протягнути на сесії Новгород-Сіверської районної ради рішення щодо використання в День Перемоги червоних прапорів із серпом та молотом потерпіли фіаско. Радянську символіку пропонували вивісити поряд з державними прапорами на державних установах, підприємствах, організаціях та загальноосвітніх закладах під час святкування Дня Перемоги. Протест стосовно неправомірних дій комуністів на сесії висловили депутати фракції Української народної партії. Голова регламентної комісії Новгород-Сіверської районної ради, депутат від УНП Микола Помоз охарактеризував запропонований проект рішення як незаконний і такий, що суперечить Конституції України та Закону України „Про місцеве самоврядування”. Голова Новгород-Сіверської районної організації УНП, депутат районної ради Борис Домоцький заявив що спроби протягнути подібні рішення заслуговують на увагу з боку органів прокуратури, а їх ініціатори – на відповідне покарання. Як наслідок, проект рішення стосовно використання радянської символіки не включили навіть в порядок денний.

26 квітня 2009 року Рада Чернігівської обласної організації УНП прийняла відповідну заяву, в якій ідеться про незаконність рішень деяких органів місцевого самоврядування щодо використання радянської символіки. Зокрема партійці вирішили звернутися до прокурора області з вимогою розслідувати прецеденти, де такі рішення були ухвалені депутатами.

Ігор Левенок






Коментарі (1)
avatar
1
Заява
Ради Чернігівської обласної організації Української народної партії щодо неправомірних рішень органів місцевого самоврядування Чернігівщини стосовно використання радянської символіки під час святкування Дня Перемоги.

Рада Чернігівської обласної організації Української народної партії висловлює свій протест на дії деяких органів місцевого самоврядування Чернігівщини в зв’язку з прийняттям рішення щодо встановлення червоних прапорів із серпом та молотом на державних установах, підприємствах, організаціях та загальноосвітніх закладах поряд з державними прапорами під час святкування Дня Перемоги. Подібні рішення суперечать статті 20 Конституції України та порушують статті 22, 23 Закону України „Про місцеве самоврядування”.
Рада Чернігівської обласної організації УНП звертається до прокуратури Чернігівської області з вимогою розслідувати правомірність рішення Прилуцької районної ради „Про використання символіки часів Великої Вітчизняної війни в день державного свята – Дня Перемоги”.
Обласна організація УНП засуджує внесення до порядку денного сесій органів місцевого самоврядування пункту про використання символіки неіснуючої держави на державних установах та закликає депутатів фракцій Української народної партії та інших не підтримувати незаконні рішення .

Голова Чернігівської обласної організації
Української народної партії
Володимир Ступак

avatar