реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Чернігівська "Свобода" не дозволить сталіністам сплюндрувати пам’ять борців за незалежність України та її державні символи

Прилуцька районна рада, більшістю голосів порушила Закон України "Про Державні свята України", ухваливши рішення, згідно з яким цьогоріч під час святкування Дня Перемоги у Прилуках на будівлях офіційних установ будуть вивішені червоні прапори - символи комуністичної ідеології та неіснуючої держави - Радянського Союзу. Ініціатором рішення виступила фракція комуністів у Прилуцькій районній раді. Це рішення підтримали депутати фракції БЮТ, НУНС, Партії регіонів та СПУ.

Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" наголошує: українці у Другій Світовій війні боролися проти загарбників не за комуністичну ідеологію, а за рідну землю. Натомість, саме під червоними прапорами війська НКВД винищували мільйони українців голодоморами, репресіями, вивозили в ГУЛАГи, тримали в "колгоспному рабстві".

Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" звертається до правоохоронних органів з вимогою дати оцінку діям Прилуцької районної ради та закликає земляків захистити честь українських національних символів та не дозволити ганьбити пам’ять наших предків.

У разі нехтування цими вимогами, "Свобода" подбає про те, щоби вимоги українського законодавстава були виконані, честь борців за Україну та українські державні символи були захищені.
Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"






Коментарі (0)
avatar