реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Товаришуймо через інтелект, а не через спиртне

Про чергове молодіжне свято у Сеньківці
Традиційно так звані молодіжні свята на кордоні України, Росії та Білорусі перетворюються у політичну пропаганду та масову пиятику. Тому правління обласного товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка пропонує обласній державній адміністрації, обласній раді ініціювати зміну формату проведення заходу.
На нашу думку, було б доцільним і вкрай необхідним замість мітингів провести «круглі столи», дискусійні клуби та зустрічі молодих істориків, філологів, політологів, журналістів та працівників культури на теми збереження культурної спадщини української Стародубщини, де гинуть сліди наших гетьманів Івана Мазепи та Кирила Розумовського, на теми порівняльних характеристик української, російської та білоруської культур, обговорити висвітлення теми України в російських та білоруських ЗМІ тощо. Для цього варто використати музеї та інші заклади культури Чернігова, Любеча, Седнева, а не товктися на сеньківському полі.
Саме молодь здатна змінити характер українсько- російських взаємин в напрямку від протистояння до взаємозбагачення, від імперського наступу до взаємовивчення. В іншому разі так зване Сеньківське свято залишатиметься символом малоросійства нашої влади.
Заява правління Чернігівського товариства «Просвіта» імені Т.Шевченка прийнята на засіданні 9 квітня 2009 р.








Коментарі (0)
avatar