реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Середня зарплата доярки від 2,5 до 4,4 тис грн.

Перешкод для сталого розвитку Городнянського району немає, однак невикористані можливості аграрного сектору економіки та лісового господарства ускладнюють ситуацію. Так охарактеризував сьогодення району голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час виїзного дня-приймальні.
Керівник області, його заступники та начальники обласних управлінь проводили прийом громадян з особистих питань, вивчали ситуацію в населених пунктах району.
Голова облдержадміністрації відвідав с.Вихвостів, де ознайомився з господарською діяльністю СТОВ «Віра». Це господарство вирощує найвищі в районі врожаї зернових культур. Більше п’ятдесяти відсотків молока, яке виробляється у районі - це з СТОВ «Віра». Як зазначив голова облдержадміністрації, господарство одне з небагатьох в області, яке своїми неординарними підходами до роботи дає найкращий результат. Середньорічний валовий надій молока від корови тут сягає 6 тис.кг. Найбільша заробітна плата (середня зарплата доярки за 3 місяці 2009 року коливається від 2,5 до 4,4 тис грн.). І не випадково, що господарство входить у десятку найкращих на Чернігівщині.
Під час зустрічі з трудовим колективом СТОВ «Віра» у с.Розвинівка Вихвостівської сільської ради, головним питанням до керівника області було будівництво дороги до села. Немає дороги - немає сполучення. У селі мешкає 55 працюючих, 19 пенсіонерів, 34 дитини з них 15 дошкільного віку, 14 школярів, 5 студентів. Село маленьке, але це один з прикладів, коли село не тільки живе, а і молодіє. Володимир Хоменко пообіцяв сприяти вирішенню даного питання у межах своєї компетенції.
Відвідавши об’єкт незавершеного будівництва дошкільного закладу у с. Вихвостів, голова облдержадміністрації запевнив, що допомогу у завершенні будівництва буде надано, оскільки заклад вкрай потрібен місцевим жителям. Адже тільки у 2008 році тут народилася 21 дитина, до того ж у селі 27 багатодітних сімей.
У Городні Володимир Хоменко ознайомився з роботою центральної районної лікарні, відвідав Городнянську загальноосвітню школу-інтернат I-III ступеня, Городянську ЗОШ I-III ступеня №2 та прийомну сім’ю Івана та Олени Кулініч, провів прийом громадян з особистих питань.
Під час зборів активу стан соціально-економічного розвитку району детально проаналізував заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло. Він, зокрема, відмітив зниження обсягів промислового виробництва та невелике завантаження потужностей більшості з 7 підприємств, які формують промисловий комплекс району. Але район має значні резерви економічного розвитку навіть на існуючих підприємствах. Варто їх лише використовувати, для чого головною умовою є оновлення виробництва та інноваційний розвиток. Адже лише за умови впровадження новітніх технологій, розширення асортименту продукції та підвищення її якості можна протистояти постійно зростаючій конкуренції на ринку товарів.
Складна ситуація залишається на ринку праці, адже Городянський район вже традиційно характеризується найвищим в області рівнем зареєстрованого безробіття. За січень-березень 2009 року він перевищував загальнообласний показник майже у 2,5 рази.
Для виконання запланованих показників програми соціально-економічного розвитку району, необхідно консолідувати зусилля органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, господарюючих суб’єктів та спрямувати їх на усунення стримуючих ріст чинників і використанні у повному обсязі існуючих резервів: вжити невідкладних заходів для ефективного функціонування підприємств, зосередитися на створенні привабливого інвестиційного середовища в районі. Стратегічним напрямком роботи має стати підвищення рівня зарплати, ліквідація наявних боргів із заробітної плати та недопущення її виникнення у майбутньому.

Підбиваючи підсумки роботи, голова облдержадміністрації зазначив: стратегічний напрямок розвитку району – агропромисловий, тому саме цій галузі районне керівництво повинно приділяти найбільше уваги не на словах та папері, а на ділі. Актуальним залишається питання майнових та земельних відносин. Другий напрямок – лісові ресурси і переробка деревини, а також використання відходів виробництва як альтернативного виду палива. За словами керівника області, район не у повній мірі використовує наявні резерви та вигідні пропозиції. Слід також звернути увагу на використання торф’яних можливостей району. На переконання голови облдержадміністрації, виправити ситуацію можуть відповідні програми, розроблені по кожному з цих напрямків. Але найголовніше - вони повинні не існувати кожна сама по собі, а доповнювати одна одну. Лише тоді їх виконання дасть прибуток району, а людям – робочі місця.
Також Володимир Хоменко наголосив на раціональному використанні субвенцій, які надходять до району. Він підкреслив – ці кошти, перш за все, повинні бути спрямовані на потреби освітянських, медичних та інтернатних закладів.
За підсумками виїзного дня-приймальні буде підписано відповідне доручення. Усі проблемні питання, порушені під час особистого прийому громадян та зборів активу, знаходяться на особистому контролі голови облдержадміністрації.

Прес-служба Чернігівської ОДА






Коментарі (0)
avatar