реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

У Седневі розпочав роботу V з’їзд Національної спілки художників України

Мальовнича седнівська земля, славна своїми культурними традиціями, стала місцем проведення чергового з’їзду Національної спілки художників України, який 8 квітня розпочав свою роботу.
Обговорити проблеми та знайти конструктивні шляхи їх вирішення делегати та гості з’їзду зібралися в Будинку творчості. Споруджений 45 років тому, він став справжнім осередком мистецької майстерності та відпочинку. На честь великих художників, які свого часу працювали на творчій дачі „Седнів”, тут відкрили меморіальну дошку.
До Седнева прибуло 136 делегатів з різних регіонів України, гості. Перш ніж розпочати роботу, поіменно згадали колег, які не дожили до з’їзду, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.
Вітання Президента України Віктора Ющенка зачитав заступник глави Секретаріату Президента України Юрій Богуцький.
Заступник міністра культури і туризму Микола Яковина побажав з’їзду плідної цікавої роботи та передав вітання від Прем’єр-міністра України Ю.Тимошенко.
Від імені Чернігівської обласної державної адміністрації з вітальним словом до митців звернулася заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус. Вона відзначила, що Чернігівщина пишається честю приймати таких поважних гостей.
„В області велика увага приділяється збереженню і розвитку мистецьких надбань. Вже традиційним стало проведення у Седневі щорічного Всеукраїнського літературно-мистецького свята „Седнівська осінь”, започаткованого спільними зусиллями Чернігівської обласної та районної державних адміністрацій, Національної спілки художників, Міністерства культури і туризму України. В рамках свята відбуваються пленери та виставки кращих українських художників”, - зазначила Наталія Білоус.
Учасники з’їзду обрали робочу президію, секретаріат, лічильну, мандатну, ревізійну та апеляційну комісії.
Заслухали звіти голови Національної спілки художників, народного художника України Володимира Чепелика та голови ревізійної комісії Спілки. Робота з’їзду триває.

Довідково:
Національна спілка художників України - єдина всеукраїнська громадська творча організація професійних митців та мистецтвознавців. Заснована у 1938 році. На сьогодні налічує 4330 спілчан, в тому числі й громадян іноземних держав. Це добровільне творче об'єднання талановитих особистостей - живописців, графіків, скульпторів, майстрів декоративного мистецтва, мистецтвознавців.
Національна спілка художників України складається з 33 обласних, міських і регіональних організацій.

Управління у справах преси та інформації ОДА






Коментарі (1)
avatar
1
Огромное спасибо за материал, очень хороший у вас сайт побольше бы таких.
Ольга
avatar