реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

До відома платників збору за спеціальне водокористування!

Державна податкова адміністрація в Чернігівській області повідомляє про запровадження форм податкових розрахунків збору за спеціальне водокористування в частині використання води, які були затверджені наказом ДПА України від 23.12.08 № 802.
Згідно з пунктом 3 Указу Президента України від 3 жовтня 1992 року № 493/92 “Про державну реєстрацію нормативно-правових актів міністерств та інших органів виконавчої влади” наказ № 802 набуває чинності через 10 днів після його реєстрації, тобто з 28 березня 2009 року.
Отже, податкові розрахунки збору за спеціальне водокористування в частині використання води, за новою формою подаються починаючи з I кварталу 2009 року.
Наказом 802 затверджено такі форми податкових розрахунків:
- за спеціальне водокористування в частині використання води, в тому числі використання води теплоелектростанціями з прямоточною системою водопостачання, поверхневих та підземних вод, які входять до складу напоїв;
- за спеціальне водокористування в частині використання води для потреб гідроенергетики;
- за спеціальне водокористування в частині використання поверхневих вод для потреб водного транспорту (крім стоянкових, службово-допоміжного і буксирного флотів).
При цьому підприємства гідроенергетики та водного транспорту, які використовують воду, вилучену з водних об’єктів та без її вилучення для потреб гідроенергетики та водного транспорту, відповідно складають два податкових розрахунки. Платники, що здійснюють спеціальне водокористування, зокрема в частині використання вод, які входять до складу напоїв, та теплоелектростанції з прямоточною системою водоспоживання складають один податковий розрахунок.
Програмне забезпечення по прийманню та обробці податкової звітності платників податків в органах ДПС буде доопрацьовано згідно наказу № 802

Відділ массово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області






Коментарі (0)
avatar