реклама партнерів:
Головна › Новини › Село

Сало подорожчало

За даними статистичних спостережень у І кварталі 2009р. на ринках області спостерігалося зменшення обсягів продажу як продуктів рослинництва, так і продуктів тваринництва проти І кварталу 2008 року на 8%. Ціни на всю сільськогосподарську продукцію зросли на третину, при цьому продукти тваринництва подорожчали майже в півтора раза, а продукти рослинництва подешевшали на 2%.
Серед рослинницької продукції найбільше зросли в ціні бобові (в 1,8 раза) та насіння соняшника і гарбуза (в 1,7 раза). Цитрусові, огірки солоні, зернові, огірки та помідори свіжі подорожчали на 49–24%, фрукти сушені, часник, цукор, капуста квашена, картопля, горіхи – на 22–7%. Водночас у 2,5 –2,1 раза, подешевшали капуста свіжа, цибуля ріпчаста та морква; в 1,7–1,5 раза – буряки, олія; на 19–8% – цибуля зелена, яблука, кабачки, гарбузи.
Проти І кварталу 2008р. серед продуктів тваринництва значно подорожчали сало свиняче (в 1,9 раза), свинина (в 1,5 раза), яловичина, телятина, птиця (на 42–36%). Серед молочних продуктів продавалися дорожчими масло тваринне (на 48%), молоко свіже (на 20%), сметана (на 6%). Подешевшав лише сир (творог) – на 2%. Зросли в ціні яйця – на 21%.
При порівнянні цін на сільськогосподарську продукцію в сусідніх обласних центрах можна констатувати, що станом на 22 березня найдорожчими в Чернігові продавалися цибуля ріпчаста, олія, сало; у Полтаві – капуста свіжа, огірки свіжі, яловичина, свинина, молоко свіже; у Сумах – сир (творог); у Житомирі – бобові, картопля, яйця, масло тваринне. Водночас найдешевшими в Чернігові були часник, яловичина, свинина, кури, сир (творог), сметана; у Полтаві – бобові, яблука, масло тваринне; у Сумах – буряки, яйця, мед; у Житомирі – пшениця, капуста свіжа, цибуля ріпчаста, огірки свіжі, сало, молоко свіже.

Заступник начальника Головного управління статистики в Чернігівській області Т.В.Козар






Коментарі (0)
avatar