реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

На Менщині збочинець убив дівчинку

6 квітня о пів на шосту вечора до чергової частини Менського райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки села Величківка про те, що її 11-річна дочка не повернулася з райцентру після навчання.
Міліціонери зі складу слідчо-оперативної групи, яка прибула до помешкання безвісти зниклої встановили, - повідомив «Сіверщину» під час прес-конференції генерал-майор міліції Іван Катеринчук,- що дитина навчається в Менській гімназії, щодня велосипедом приїздить на заняття, а потім цим же шляхом повертається до рідної Величківки.
Підняті по тривозі додаткові сили місцевої міліції почали прочісувати всю місцевість, та район, через який дівчинка кожного дня їздить на навчання.
Уже увечері того ж дня під час проведення оперативно-розшукових заходів в лісопосадці неподалік Величківки правоохоронці виявили труп дівчинки зі слідами насильницької смерті.
Невідомий нелюд-убивця задушив дитину, все її обличчя заліпив скотчем, а тіло частково прикидав торішнім листям. Під час проведення огляду місця злочину міліціонери не знайшли її особистих речей: учнівського рюкзака з книжками та куртки з шапкою. Але пізніше під час прочісування території вище зазначені речі було знайдено. Зараз над розкриттям цього страшного злочину працюють досвідчені оперативники, проводяться розшукові заходи. Очолив міліцейську бригаду, яка займається пошуками вбивці, перший заступник начальника УМВС, полковник міліції Сергй Потапенко.
Розкриття цього резонансного злочину знаходиться на особистому контролі у начальника УМВС України в Чернігівські області генерал-майора міліції Івана Катеринчука.
За фактом вбивства дівчинки була порушена кримінальна справа за ознаками статті 115 кримінального кодексу України (навмисне вбивство), яка передбачає термін ув'язнення відносно злочинця аж до довічного.
Ознак зґвалтування нині, ніби не виявлено, проте проводиться експертиза. Подібних злочинів на території Чернігівщини останнім часом зафіксовано не було. Відповідні запити направлені до сусідніх областей.
Олександр ЯСЕНЧУК, за інформацією Центру громадських зв'язків Чернігівського обласного управління МВС





Коментарі (0)
avatar